De Drie Uren van Oss

Logo Classic Roadracing Oss20 mei: De Drie Uren van Oss

Inschrijving

Voor de Drie uren: via het formulier onderaan deze pagina.

Terug naar Oss

Het beste nieuws is het bericht dat er na een jaar afwezigheid weer een Drie Uren van Oss gereden zal worden. Alles nog onder voorbehoud, dat kan niet anders in dit stadium. Maar we werken er hard aan! Tijdens dit Pinksterweekend rijden we bovendien één dag racedemo’s met de SAM en één dag met CRT. Op 21 mei is het circuit voor de rijders van CRT, met motoren van vóór 1972.

Op 2 februari  is de definitieve vergunningaanvraag door vertegenwoordigers van SAM, CRT en Classic Roadracing Oss voorgelegd aan de gemeente Oss. Op het gemeentehuis is er met instemming op gereageerd. Natuurlijk zijn er procedures die gevolgd moeten worden, maar we hebben groen licht voor het verder organiseren van dit evenement!

Stichting Wegrace Oss

Ook de Stichting Wegrace Oss is akkoord. Vorig jaar en dit jaar hebben zij hun Pinksterraces helaas moeten opschorten. Zij blijven ervan uitgaan dat zij in 2019 weer hun wegrace-evenement kunnen organiseren. Met hen is afgesproken dat de demo-organisaties SAM en CRT hen daarbij niet voor de voeten zullen lopen.

Zelf schreven ze onlangs in een brief aan bedrijven en belanghebbenden rondom het circuit:

“Jammerlijk is de Stichting Wegrace Oss er, zoals bekend om uiteenlopende redenen, niet in geslaagd om in 2017 en 2018 de Pinksterraces Oss te organiseren, maar het bestuur heeft goede hoop dit in 2019 weer te kunnen realiseren.
Ondertussen is De Stichting Wegrace Oss benaderd door diverse partijen om alternatieve evenementen te organiseren waaronder het Classic Demo
Rijden. (…) Het is goed te weten dat er nog steeds bij een grote meerderheid van raceliefhebbers racebloed door de aderen stroomt en er andere partijen opstaan om bijvoorbeeld dit laagdrempelige Classic Demo Rijden te organiseren.
De Stichting Wegrace Oss kan een dergelijk initiatief zeker waarderen en zal dit vanaf de zijlijn steunen, maar benadrukt dat zij geen enkele
binding met een nieuwe organiserende partij heeft en is trots dat zij 12 jaar ervaring in het organiseren van de Pinksterraces op haar naam heeft staan! Met vriendelijke groet, Stichting Wegrace Oss”

SAM en CRT zijn blij met deze kans en met het vertrouwen dat door de Stichting Wegrace Oss in hen gesteld is. Dankzij de ondersteuning door mensen ter plaatse lijkt het organiseren zich in een sneltreinvaart af te spelen. Met name Eric van Grunsven en Nico Willemse (Classic Roadraces Oss ), Noud Lourensse (SAM) en Cris Baremans (CRT) zetten zich  met hart en ziel in.

Start Drie Uren van Oss 2016. (Foto Archief Inge van Hesteren)

Circuit Paalgraven

Het circuit is aangepast en wat korter dan dat van de Pinksterraces. Toch altijd nog circa 2,3 kilometer lang. De pitstraat loopt van bocht 3 naar bocht 8, zodat er voor het publiek heel veel te zien zal zijn. Zie de prachtige plattegrond, gemaakt door Eric van Grunsven.

Op weg naar de pitstraat. Drie Uren van Oss 2016. (Foto Archief Inge van Hesteren)

Inschrijven Drie Uren van Oss 2018

De deelnemers verklaren bekend te zijn met de geldende SAM-reglementen en zich eraan te houden. Zij zijn bekend met de risico’s van de motorsport en verklaren noch de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM), noch dienstdoende officials, noch de organisatie ter plaatse, noch mededeelnemers aansprakelijk te stellen voor enige geleden schade.
De deelnemers van het team zijn in het bezit van een geldig rijbewijs en tonen bij de inschrijving een MON-racedemostartbewijs, of een ondertekende daglicentie plus exoneratie.

Deelnamegegevens

Er is ruimte voor maximaal 50 teams. ‘Vol is vol’. SAM maakt de definitieve selectie. Toegelaten zijn motoren die voldoen aan het reglement voor endurancedemo’s: www.sammotorsport.nl/rijdersinformatie/

Alleen motoren die beschikken over de gele SAM-Toelatingsticker komen in aanmerking voor deelname. Ga dus na of uw motor is aangemeld, of verzend tijdig het Aanmeldformulier nieuwe motor aan de Toelatingscommissie. Op de demodagen zelf is lang niet altijd iemand van de Toelatingscommissie aanwezig, dus wacht niet tot het laatste moment!

Kosten

Deelnamekosten per team
SAM-donatie per jaar per deelnemer (indien nog niet betaald voor 2018): € 32,50 x 2 = Є 65,00
Of SAM-donatie per evenement per deelnemer € 12,50 x 2 = € 25,00
MON-dagverzekering WA + PO (indien niet in bezit van een MON-startbewijs): € 25,00 x 2 = € 50,00
Transponderhuur per team (tenzij zelf in bezit van Mylaps MX transponder): € 20,00
Inschrijfgeld per team: € 180,00

De inschrijving is pas compleet na inzending van een correct ingevuld inschrijfformulier en als het totaalbedrag is bijgeschreven op de rekening van SAM.

Tot snel!

Contact Form 3 Uren Oss 18
Bankgegevens

Rabobank Eemnes NL49RABO 0315918764 t.n.v. SAM Motorsport, onder vermelding van: Drie Uren van Oss 2018, naam van het team, klasse Vintage of Youngtimer.

For international payments

IBAN/SEPA number: NL49RABO 0315918764 BIC: RaboNL2U Bank name: Rabobank

2 Comments
 • Dirk De Winter April 12, 2018

  Hallo,

  Ik krijg de inschrijving niet doorgestuurd

  Vriendelijke groeten,

  Dirk

  Reply Replies
  • Redactie Gijs van Hesteren April 13, 2018

   Aanpassingen in formulier gedaan. Het moet nu zeker goed werken.

   Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>