Gaan weerberichten wedstrijdkalender bepalen?

DODEWAARD – Enkele dagen voordat de GP van Dodewaard zou plaatsvinden ontving de SAM het bericht dat de Stichting Classic Demo Motoren Dodewaard de racedemo had afgelast. Reden? De minder goede weersvoorspelling voor het weekend. De stichting was bang dat het publiek en de rijders het zouden laten afweten. Het bestuur van de SAM had het evenement graag doorgang laten vinden, maar had geen inspraak gekregen bij het besluit van de CDMD.

Het niet doorgaan van de GP van Dodewaard was voor iedereen een grote teleurstelling. Dit besluit van de mensen in Dodewaard kwam totaal onverwacht. Dat een aantal rijders afhaakt bij minder goed weer wisten we wel. Dat organisaties dit doen is helemaal nieuw. In de racedemowereld is het de eerste keer dat het weerbericht het al dan niet doorgaan bepaalt.

Het kan een gevaarlijk voorbeeld zijn voor de motorsport. Motorrijders zijn niet van suiker, de racehelden van weleer zijn wel gewend aan een drupje regen. We respecteren de argumenten van CDMD – dat zijn keuzes. Maar wij denken dat je het op deze manier onmogelijk maakt om nog een serieuze jaarkalender samen te stellen. En we denken dat je op eenmaal gemaakte afspraken moet kunnen afgaan.

Het afgelopen jaar zijn er verschillende evenementen van de kalender verdwenen. Aan de basis hiervan lagen het wegvallen van circuits, financiële onzekerheid of de splitsing in twee clubs die dit voorjaar plaatsvond. Het heeft de geloofwaardigheid van de demosport geen goed gedaan. Voor 2018 streven we als SAM desondanks naar een evenementenkalender waar je op kunt vertrouwen. Wat ons betreft mag het weer daar slechts bij zeer hoge uitzondering een rol in spelen. En dan graag na overleg met ons.

Voor vragen kan je je wenden tot sam.wedstrijdsecretariaat@gmail.com.

Gijs van Hesteren, voorzitter SAM

Elst 2012. Foto: Inge van Hesteren

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>