VGBM Classic GP Etten-Leur

30 september – 1 oktober.

Zaterdagavond Drieuurs-endurance, zondag alle inhoudsklassen.

Updates: Tijdschema racedemo zondag, nieuwe circuitplattegrond, waar te overnachten, video circuitverkenning, poster, bericht in Etten-Leurse Bode en tijdschema endurance.

Inschrijven: voor de Drie Uren op zaterdagavond: klik hier.
Voor de GP op zondag: gebruik het formulier onderaan deze pagina.

We schrijven het jaar 1971, het jaar dat er voor de laatste keer wegraces worden gehouden op de Klappenberg te Etten. Door verschillende omstandigheden (vooral de veiligheid) besluit men hiermee te stoppen.

Het leek ons als organisatie en liefhebbers van de motorsport dat het mooi zou zijn om dit evenement in hetzelfde ‘tijdsbeeld van toen’ na 46 jaar weer terug te brengen naar Etten-Leur. Onze gedachte ging natuurlijk meteen uit naar de ronde over de Klappenberg. Dit is echter niet meer haalbaar qua veiligheid.

Als organisatie zijn we druk bezig om de laatste dingen af te ronden. De plek waar het nu gaat gebeuren ligt op Vosdonk, een goed af te sluiten circuit met goede toegankelijkheid. Er zal gereden worden in de klassen 50, 125, 250, 350, 500 en 750, dit allemaal in het tijdsbeeld van toen.

Tijdschema’s endurance en racedemo

Tijdschema SAM endurance Etten-Leur 2017

Tijdschema SAM racedemo Etten-Leur 2017

Circuit

Over het circuit zegt één van de officials: “We kregen commentaar over de baan; dat hij recht en niet interessant is. Ik vind het niet terecht. Er zit een klein knikje in het rechte stuk. Daar moet je wat voor afremmen. De bochten in het korte gedeelte zijn niet haaks met een stukje ertussen, maar min of meer knikjes die je verschillend moet insturen. Wel is het zo dat de rechte stukken best lang zijn. Verder is het asfalt goed en voldoende breed. Het publiek staat tegenover de start-finish. Daar gaan we met de endurance ook wisselen en tanken. Dus spektakel genoeg te beleven, zowel voor de rijders als voor het publiek.

Corné van Ginneken, die het evenement samen met Arie de Man organiseert, laat ons weten: “Overnachten is in het rennerskwartier niet mogelijk. Het heeft te maken met vergunningen en de eigenaar van het terrein. Je kunt van vrijdag op zaterdag, zaterdag op zondag of zondag op maandag wél terecht op camping De Menmoerhoeve, op ongeveer vier kilometer van het circuit.”

Adres: De Menmoerhoeve, Zundertseweg 66, 4876 Etten-Leur. Tel: 076-5961602. www.menmoerhoeve.nl

Kosten: € 17,50 inclusief stroom.

Media

Internetbode Etten-Leur:

Oldtimer motorraces in Etten-Leur

BN De Stem

Straatrace herleeft komend weekeinde

Vroeger

Afbeeldingen met dank aan VGBM.

Aanmelden

Aanhef:

Voornaam:*

Achternaam:*

Email:*

Telefoonnummer:*

Adres:*

Postcode:*

Woonplaats:*

Deze aanmelding heeft uitsluitend betrekking op dagdemo's. Voor de endurances moet je je apart aanmelden. Deelname in seizoen 2017 aan:* Lelystad testdagHierdenErmeloLelystadDodewaardEtten-LeurOosterwolde
Merk motor:*

Klasse:*

Eventueel 2e klasse (Bijzonderheden opgeven in veld 'opmerkingen'):

Transponder (type oranje MX):
Ik huur een transponder á €15,00Ik bezit zelf een transponder
Transpondernummer, indien van toepassing:


Ja, ik ben op de hoogte van de reglementen en voorwaarden, ik erken dat ik deelneem aan een risicosport en ik zal de organisatie niet aansprakelijk stellen voor schade:*

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>