Test- en instructiedag Midlandcircuit Lelystad

Logo SAM 201521 april

Het demoseizoen staat voor de deur. CRT en SAM stellen jullie ook dit voorjaar graag in de gelegenheid om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen. Dat doen we door middel van de test- en instructiedag. Let wel, het is geen racedemo.

Deze dag zal op 21 april aanstaande plaatsvinden op het Midlandcircuit. De insteek van deze dag gelijk aan die van vorige jaren. Er zal gereden worden in groepen met instructeur. Deze rijdt tussen de mensen in, dus er is geen voorrijder. Na afloop van elke sessie zal hij de rijder tips geven, bijvoorbeeld voor betere rijlijnen, rempunten, enzovoort.
Later op de dag is er gelegenheid om te rijden zonder instructeur. De dag staat open voor SAM-rijders, en voor deelnemers vanuit de Black Mambagroep, BOT, RMM, CRT of HMV.

Welke motoren kunnen deelnemen?

De motoren zonder SAM-toelating of een toelating bij een van de andere genoemde clubs worden tevoren even bekeken. Voor deze testdag zal het toelatingsbeleid ruimhartiger zijn dan voor racedemo’s. Ook bepaalde youngtimers, of motoren die iets minder op baansport zijn gericht, kunnen toegelaten worden tot de dag. Neem bij twijfel even contact op met Gert Heideveld van de Toelatingscommissie, sam.toelating@gmail.com.

Het gebruik van degelijke motorkleding en een milieumat is verplicht. Hier wordt tijdens de dag nauwlettend op toegezien! Vanaf 8.00 uur is het terrein geopend. Overnachten is niet mogelijk.

Uiteraard hoef je niet achter een voorrijder te blijven, als je daar geen zin in hebt. De instructie is optioneel.
De toelatingscommissie zal aanwezig zijn voor degenen die een nieuwe motor willen laten bekijken.

Invulling van de dag

Er is voldoende gelegenheid om flink wat tijd op de baan door te brengen, je collega’s te spreken en de nodige liters koffie te verstouwen. De kantine en de SAM-tent aan het circuit bieden daarvoor ruim gelegenheid. Indien jullie verdere suggesties hebben voor de invulling van deze dag vernemen we dat graag.

Voor deze instructiedag beschikken wij over twee á drie instructeurs. Vanwege de geluidsproblematiek moeten de motoren zo stil mogelijk zijn dus, allemaal graag DB-killer monteren, indien mogelijk.

Kosten

Helaas moeten wij voor deze dag extra kosten berekenen. Die zijn nog steeds laag voor een dag op een afgesloten circuit. De testdag valt buiten de reguliere racedemo’s, dus de jaarbijdrage is niet van toepassing. Evenmin is het verplicht om SAM-donateur te worden, als tellen we dat natuurlijk wel zeer op prijs.

Houders van een MON-startlicentie (SAM of CRT) betalen voor deze dag 30 euro. Mensen die eenmalig aan deze SAM-testdag deelnemen betalen 30 euro plus 25 euro voor de daglicentie.

Deze dag is georganiseerd op basis van aanmelding en betaling vooraf. Vul daartoe het onlineformulier hieronder in enn maak het op jou van toepassing zijnde bedrag over naar bankrekeningnummer NL49 RABO 0315918764 t.n.v. Stichting Aanvullende Motorsport.

Info circuit

www.midland-circuit-lelystad.nl/

legenda1kopie[1]

Algemeen

De lengte van de kleine oval bedraagt 425 meter, de grote oval meet ongeveer 600 meter. De oval- en asfaltbaan zijn omgeven door een publiekswal.
Er zijn tribunes (3 en 4) met 1.500 zitplaatsen, een kantine (2) met 250 zitplaatsen en een wedstrijdtoren met daaronder een kleine kantine (1) met 60 zitplaatsen. De grote kantine (2) wordt gebruikt bij grote evenementen. Bovendien zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen (6).

De aan de baan gelegen kleine kantine (1) heeft 60 zitplaatsen en hier worden versnaperingen zoals broodjes, koffie, limonade, snoep en soep verkocht. Het terrein (1,3,4,) rondom deze kleine kantine gebruiken we deze dag als rennerskwartier.

Het Midland Circuit is in 1982 opgericht door wijlen Ieke Van De Wal. Ieke, ooit een groot coureur in de autospeedway en ovalracing, is in oktober 2013 overleden. In de loop der jaren heeft hij het circuit steeds verder uitgebouwd, tot een multifunctioneel auto- en motorsportcentrum.

Route

Stichting Midland Circuit Beheer
Talingweg 89, 8218 NX Lelystad

Inschrijfformulier

Je krijgt na verzending niet direct een bevestigingsmail. Maar zodra de betaling binnen is krijg je die bevestiging wél van het wedstrijdsecretariaat.

De deelnemers verklaren bekend te zijn met de geldende SAM-reglementen en zich eraan te houden. Zij zijn bekend met de risico’s van de motorsport en verklaren noch de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM), noch dienstdoende officials, noch de organisatie ter plaatse, noch mededeelnemers aansprakelijk te stellen voor enige geleden schade.
De deelnemers van het team zijn in het bezit van een geldig rijbewijs en tonen bij de inschrijving een MON-racedemolicentie, of een ondertekende daglicentie plus exoneratie.

Tot in Lelystad!


No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>