Afgelast: TT van Elst

Gemeente vindt racedemo te gevaarlijk

ELST – Ondanks uiterste inspanningen van Jan van Dam en Rolf Dracht van de Stichting Classic TT zit het er niet in dit jaar. Er komt geen Classic TT van Elst. De gemeente Overbetuwe vindt het evenement niet veilig genoeg, dus verleent geen vergunning. De vraag is nu: komt er ooit nog een Classic TT in deze gemeente of niet? Zeker, onze bond, de M.O.N., gaat samen met Jan en Rolf in gesprek met de burgemeester. Dat kan de TT echter niet meer redden, en al helemaal niet op de oorspronkelijke datum van 7 en 9 juli. Met nog één maand te gaan is dat niet realistisch.

De afgelopen week zijn de vrijwilligers, de muziekband, de verkeersregelaars en de partijen die materiaal, muziek, omroep, catering, of drukwerk leveren geïnformeerd. Rolf Dracht: “We danken onze vrijwilligers en sponsors van harte, maar het is niet anders. Alternatieve data zijn voorbij gekomen; bijvoorbeeld september 2018 of desnoods maar ergens in 2019. Maar helaas, we weten niet of we überhaupt ooit nog een vergunning gaan krijgen.”

Toetsing

Rolf: “Ons evenement vindt men niet veilig genoeg, hoewel we al vijf jaar hebben aangetoond van wel. Voor dit jaar hebben we plannen aangepast, publieksgebieden verkleind, oversteekplaatsen laten vervallen, speciale stootkussens aangeschaft, samen met Oss. Nee, niet veilig genoeg. De gemeente laat nu een toetsing doen door een onafhankelijke partij. Hoe dan ook komt daarvan de uitslag te laat. De gemeente gaat aan de hand van deze toetsing bepalen of zulk soort evenementen passend zijn. De burgemeester staat open voor een gesprek, maar zal dat helpen? Het is in elk geval fijn dat de M.O.N. ons bijstaat met advies en hulp. De bond wil ook weten waarom dit niet meer zou kunnen. Wat zijn de effecten op andere gemeenten en evenementen?”

Jan en Rolf broeden op een alternatief plan. Een demo in het buitengebied of op particulier terrein, of een circuitdag. Maar voor dit jaar zit het er niet meer in.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>