‎Kampioenshuldiging SAM te Bleskensgraaf

Verslag van een uitgelaten feestavond

Een verhaal dat in verkorte vorm al is gepubliceerd in het bondsblad van MON.

BLESKENSGRAAF – Nieuwe bezems vegen schoon; een spreekwoord dat dit najaar opgaat voor de Stichting Aanvullende Motorsport. Na een roerige bestuursperiode trad Chris van der Weide aan als nieuwe voorzitter. Hij had van begin af aan een aantal beleidsaanpassingen in het hoofd. Wat in ieder geval direct opviel was de nieuwe locatie voor de kampioenshuldiging. Deze had tot dan toe plaatsgevonden in horecalocaties als het Wapen van Ameide of De Ginkelduin te Leersum. Dit jaar verliep het anders: het was SAM-deelnemer Leen de Heer, die zijn werkplaats annex particulier motorcafé ter beschikking stelde. Hij had de toch al riante ruimte aangevuld met een grote partytent, compleet met hittekanonnen en rockband.

Tekst en foto’s Gijs en Inge van Hesteren

SAM Kampioenshuldiging (250) ap-1024t

De Brabant-enduranceconnection, die massaal aanwezig was in Bleskensgraaf. 

In de voorafgaande weken had Chris van der Weide een aantal verrassende wijzigingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld in de reglementering voor de racedemo’s en in het toelatingsbeleid. Van der Weide blies heilige huisjes omver. Hij maakte een einde aan het verbod op upside-downvoorvorken, aan de toelatingsstop voor zware machines met een bouwjaar van na 1980 en vooral, de traditionele inhoudsklassen verloren hun plek in het sportreglement.

Een en ander had tot wisselende reacties geleid. Via de website en sociale media lazen wij dat sommigen er blij mee waren, maar dat voor anderen het definitieve einde van de wereld nu nabij was. Af te meten aan de opkomst van SAM’ers bij het kampioenenfeestje was doemdenken voorlopig nog niet aan de orde. In een stampvolle partylocatie werden volkomen onverstaanbaar maar zeer feestelijk de kampioensbekers uitgereikt.

SAM Kampioenshuldiging (128) ap-1024t

Het gastvrije team van huize De Heer, met vlnr Petra van Rijnsbergen, Romy, Leen en Maureen de Heer.

Leen en Petra de Heer na afloop: “Met veel plezier hebben wij het huldigingsfeest voorbereid. Alles is volgens ons goed verlopen. Dank aan MC Vogelvrij voor het lenen van de tent. Er zijn 27 kratten bier doorheen gegaan en er is geen onvertogen woord gevallen. We organiseren graag nog een keer een feestje!”

Vermeldenswaard is het officiële blijk van waardering, dat circuitfotograaf Gerrie Westerhof ontving voor de duizenden foto’s die hij in de loop van het voorbije seizoen op Facebook had geplaatst. “Een zeer geslaagde en voor mij verrassende avond. Ik wil graag alle rijders van de SAM bedanken. Dit zag ik niet aankomen.”

Een en ander werd opgevrolijkt door de band van basgitarist en paddocksleutelaar Hans Lensen. Ilse Lensen licht toe: “De band heeft niet echt een naam. Meestal gebruiken we ‘Gewoon Lensen’. De andere bandleden rijden wel motor, maar niet zoals we bij de SAM doen. Twee ervan zijn broers van Hans. Ze treden eigenlijk nooit op. Ze oefenen één keer per week en hebben gewoon een leuke hobby samen.”

SAM Kampioenshuldiging (92) a-1024t

De 750cc-kampioenen. Wilbert Munsters, Cees Boelsma, Frans den Adel.

Voor een hobbyband slaagden de mannen er goed in om de stemming erin te brengen. Na afloop van de huldigingen duurde het feestje in het anders zo stille dorp in de Alblasserwaard tot in de zeer kleine uurtjes. Wie dat wilde had de gelegenheid gekregen om met camper of caravan te overnachten op het weiland achter huize De Heer. Het was een tikje drassig, dus de meesten hadden besloten uit te wijken naar de ruime dorpsparkeerplaats iets verderop. Terecht, want de ochtend daarop had deze en gene tractorhulp nodig om weer asfalt onder de wielen te krijgen.

SAM Kampioenshuldiging (55) ap-1024t

Marcel Geurts. Waar hij kampioen van werd is de redactie even ontgaan in het feestgedruis. Zal wel endurance zijn.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>