2020 begint met twee motorbeurzen

De twee vaste winterbeurzen heeft de SAM achter de rug. In december met een stand bij Central Classics in Houten, in januari op de Oldtimerbeurs in het Autotron te Rosmalen. We komen er niets kopen of verkopen, behalve goodwill, dus over het algemeen is het een ontspannen en gemoedelijk gebeuren. We hebben alle tijd om te netwerken, met de collega-democlubs bijvoorbeeld. Wat aan deze beurzen heel erg opvalt: een steeds groter aandeel voor de bromfietsen. Niet dat we die niet leuk vinden, integendeel, maar we herinneren ons tijden waarin het anders was. Enne, de klassieke evenementen die de SAM organiseert zijn niet in de eerste plaats bedoeld voor brommers…

De SAM-stand bij Central Classics.
(Foto: Gijs van Hesteren)

In Houten kreeg de SAM-stand twee leuke dagen lang bezoek van rijders en donateurs, en van techneuten die de Maico van Harry Bouwman en zijn Ducati-project nader wilden bekijken. Op zaterdag kwam zijspancoureur Harry Althof meehelpen als standbemanning, op zondag wedstrijdleider Erik Leenaars. Bedankt mannen! We waren zo onhandig geweest om een stand te huren zónder elektrische aansluiting. Hierdoor konden we jammer genoeg geen kopjes koffie en thee aanbieden aan onze bezoekers. De organisatie van Central Classics had natuurlijk gezorgd voor uitgebreide catering, dus zo’n ramp was het niet.

Geanimeerde gesprekken op de stand in Rosmalen.
(Foto: Gijs van Hesteren)

In Rosmalen hebben we de fout hersteld. Daar was het gedurende het gehele weekend superdruk en ‘koffiejuffrouw’ (c.q. penningmeester en brein van de SAM) Carolien de Weerdt schonk tientallen liters koffie in.

Inderdaad, overal waar je keek in Houten en Rosmalen zag je Kreidlers, Zündapps, Tomosjes en Puchjes. Gelukkig waren er twee democlubs die zorgden voor variatie. CRT met klassieke racers van vóór 1972 en de SAM stelde een paar dikke endurancemotoren tentoon. De Japauto Honda CB750 van Tajan van der Wiel, de Kawasaki ZXR 750 en Ducati 851 van Peter van Teeffelen en de 1980 Ducati 750 van Harry Bouwman trokken veel kijkers. Tonny van Schijndel en Ingmar de Weerdt vulden het bestuur aan als standbemanning. Een gezellige boel.

In Houten veel interesse in het Ducatiproject van Harry Bouwman.
(Foto: Gijs van Hesteren)

Op 28 maart zijn rijders en donateurs welkom op de Voorjaarsvergadering, op 11 april bij de Geluids- en Toelatingsdag bij Startwin te Loenen. De eerste circuit-actie is gepland op het Midlandcicuit te Lelystad, op 25 april. Kort daarna, op 3 mei de eerste demo, te Hierden.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>