Afscheid van motorsporter Robin de Ruiter

Kort na het weekend ontvingen wij het bericht dat onze mede-SAM-rijder Robin de Ruiter afgelopen zondag is verongelukt, bij een eenzijdig ongeval op de A16 ter hoogte van Ridderkerk. Robin was pas 26 jaar oud. Wij kenden hem als een enthousiast deelnemer aan SAM-evenementen. Samen met Richard, zijn vader, reed hij in het team R & R Racing onder andere in de Drie Uren van Oss en ook in Oosterwolde reed hij met ons mee. Woorden bieden in situaties als deze weinig troost. Toch wensen bestuur en rijders van de SAM zijn familie en directe vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Robin de Ruiter (Profielfoto Facebook)

Over zijn deelname aan de Drie Uren van Oss schreef Robin op zijn Facebookpagina onder meer: ‘Zowel blaren op de banden als op de handen. Heerlijk gereden tijdens de pinksterraces in Oss. Na de eerste training deed de 600 het niet geweldig meer, dus toen over gegaan op de 750, waar ik twee manches mee heb gereden en de eerste manche de hele tijd voorop reed. Geweldig gevoel! Prachtig om tijdens zonsondergang met al dat kabaal en geweld te genieten.’

Robin studeerde aan de NHL Leeuwarden en hij werkte bij Ten Kate Motoren in Nieuwleusen. Vrienden van Robin openden begin deze week een crowdfunding-campagne voor een waardig afscheid. https://getfunded.nl/campagne/11298-een-waardig-afscheid-voor-robin.
De campagne is inmiddels afgesloten, maar twee dagen waren al voldoende om met 863 donateurs meer dan 13 duizend euro bij elkaar te brengen.

Erehaag

Erik Blokzijl van het MCRT-raceteam wil Robin een laatste eer te bewijzen met een erehaag van klassieke circuitmotoren. De erehaag moet stil zijn, meldt Erik, dus de motoren worden niet gestart. Hij verzoekt iedereen die daartoe bereid en in staat is zich aanstaande zaterdag 18 juli rond negen uur ‘s ochtends te verzamelen bij de toegangsweg naar Crematorium Haskerpoort, Haskerpoarte 2, 8465HP Oudehaske. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk het crematorium te betreden. Met een livestream kan men de uitvaart volgen.

Oss 2018 (Foto: Wijnand Krabman)

Oss 2018 (Foto: Wijnand Krabman)

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>