Aftrap StarTwinCup te Hierden

Racedemo Hierden 2018

HIERDEN – Intussen is het Pinksterweekend achter de rug, met op zondag SAM-wedstrijden, ‘s avonds de Drie Uren van Oss en op Pinkstermaandag CRT-demo’s. Een eclatant succes, waarover we zeer binnenkort zullen berichten. We gaan nu eerst terug naar begin mei, naar de aftrap van het racedemoseizoen. De eerste racedemo, die van Hierden, wordt altijd goed bezocht door deelnemers en publiek.

Het was de eerste aflevering van de StarTwinCup. De tweede vindt plaats op 2 juni in De Horst te Ermelo en begin oktober de derde in Oosterwolde (Gld.). De cup is voor de Combinatie van meest bijzondere coureur met de meest bijzondere motor. Winnaar deze keer werd Eip Bakker met zijn honda RS125.

Winnaar Startwincup: Eip Bakker (midden). Links runner-up Arie de Man, rechts Ger Bos. Foto: Gijs van Hesteren

Mooi dat er eens wat meer zijspannen aan de start stonden. Een luisterrijk schouwspel met BMW’s, Yamaha twee- en viertakten en de BSA van Onno de Bruijn. In de gecombineerde klasse EVO-750cc B werden de snelheidsverschillen wat groot. Het is een beetje zoeken naar de juiste indeling. De volgende keer doen we dat anders.

Meer zijspanteams in Hierden. Happy winners. V.l.n.r. Mitzi Vrancken en Gert Moes (tweede), Martin Verhoeff en R. van der Steen (winnaars), het duo Wassink en Hammink (derde). Foto: Gijs van Hesteren

Bedankt, organisatie, vrijwilligers en sponsors

Een woord van dank aan Tonnie van de Bunte. Vorig jaar stapte hij uit het SAM-bestuur en hij beëindigde zijn activiteiten als veiligheidsofficial. Hij concentreert zich nu op zijn ‘eigen’ demo in Hierden. Zonder zijn gedreven organisatievermogen en de hulp van talloze vrijwilligers was er geen racedemo in Hierden geweest. En dank aan de gebroeders Miedema (geluid en speaker), Venema communicatie (portofoons), Willemijn (tijdwaarneming), TOP-EHBO, Bart-Jaap Pull ter Gunne (MON-arts), en natuurlijk aan de sponsors. Niet alleen een eervolle vermelding voor de hoofdsponsors Star Twin, Marco van der Kamp en Henk van Olst, maar ook voor al die andere mensen en bedrijven, die met hun bijdragen deze racedemo mogelijk maakten. En niet te vergeten de gemeente Harderwijk, die een behoorlijke subsidie ter beschikking stelde!

Uitslagen Hierden 2018

Uitslagen Hierden 2018

We hebben vier bekers, van winnaars die al weg waren bij de prijsuitreiking. We nemen ze mee naar Ermelo.

Het gaat om de tweede prijs 250/350 (Tonny van Wilgenburg), de eerste prijs 250/350 (Jan Borst), de derde prijs 500 (Albert van Winkoop) en de eerste prijs 500 (Leen Leijnse).

Meer foto’s Hierden 2018

Foto: Bekenburg Fotografie

Foto: Bekenburg Fotografie

Foto: Gijs van Hesteren

Foto poster: Sean Wierda

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>