Aprilnieuws SAM

Even aandacht voor het Paasweekend in de maand april. Tijdens het lange Superbikeweekend is de SAM aanwezig op het TT-circuit met een kleine expositie van SAM-wedstrijdmotoren. Kom even langs, als je naar de races gaat. Het rennerskwartier is open voor publiek!

Geluidsdag

Op Paaszaterdag 20 april vindt bij Startwin in Loenen de Geluids- en Toelatingsdag plaats. Je kunt het uitlaatgeluid van je motor laten meten. Volgens het technisch reglement mag dat niet meer dan 104 dB bedragen! Nieuwe rijders: als het goed is heb je je aangemeld bij de Toelatingscommissie en is er contact over en weer geweest. De leden van de Toelatingscommissie zijn aanwezig om je motor een schouw te geven en de gele toelatingssticker te plakken.

Alle info: www.sammotorsport.nl/toelatingsdag-loenen/

Testdag

Amper twee dagen later, op Tweede Paasdag 22 april, de Testdag op het Midlandcircuit te Lelystad. De dag staat niet alleen open voor SAM-rijders, maar ook voor deelnemers vanuit bijvoorbeeld de Black Mambagroep, Midlife Crisis Racing Team, BOT, RMM, CRT, HMV, eigenaren van caféracers, etc.
Voor deze testdag zijn we minder streng op het toelatingsbeleid. Ook bepaalde youngtimers, of motoren die wat minder op baansport zijn gericht, kunnen toegelaten worden tot de dag. Neem bij twijfel even contact op met Gert Heideveld van de Toelatingscommissie, sam.toelating@gmail.com.
De toelatingscommissie zal trouwens ook daar aanwezig zijn.
Daar vind je ook een inschrijfformulier. Dit is een circuitdag, geen demo. We moeten het hele circuit afhuren, daarom berekenen we 35 euro per deelnemer of zijspanteam, plus dagverzekering 25 euro of tonen jaarlicentie met MON-pasje. We doen ook niet aan tijdmeting, dus de transponder is niet nodig.

Alle info: www.sammotorsport.nl/seizoensopening-midlandcircuit-lelystad/

Hierden

Daarna is het al snel tijd voor de eerste racedemo te Hierden, op 4 mei. Vaste prik op het Grevenhofcircuit, dat door velen gewaardeerd wordt.

Alle info: www.sammotorsport.nl/racedemo-hierden-2/

Ermelo

En daarna op naar Ermelo. Racedemo op 25 mei. Het voortbestaan stond even op het spel, wegens verhuizing naar Noord-Nederland van hoofdorganisator Bert van den Hoorn. Intussen staan alle lichten op groen, mede dankzij lokale hulp.

Alle info: www.sammotorsport.nl/racedemo-ermelo/

Genemuiden

Op Pinksteren, zondag 9 en maandag 10 juni volgt de demo en endurance te Oss, en daarna op 22 juni een speciaal evenement tijdens de brommersprints te Genemuiden. We zoeken rijders van de SAM die mee willen doen aan een expositie. Er zal gelegenheid zijn om tussen de brommersessies door een sprintje te trekken. De organisatie hoopt op onder meer zespitters, tweetakten en andere interessante motoren. Meld je even bij het Wedstrijdsecretariaat als je interesse hebt! Sam.wedstrijdsecretariaat@gmail.com. Voor een natje en droogje zorgt de organisatie aldaar.

Veiligheid

Wat betreft de veiligheid: vanaf dit jaar is een rugprotector verplicht. We controleren daarop, en ook op milieumatjes in het rennerskwartier!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>