Arie Middelkoop: Supercircuitdag op Assen

Trackdays 4 All organiseerde 26 juni op het TT-circuit Assen een circuitdag  voor Youngtimerrijders en SAM’ers. Deze kon door het verslaggeversteam van SAM helaas niet bezocht worden. Desondanks waren we razend nieuwsgierig. We hadden niet veel zicht op het aantal SAM-coureurs dat zich had ingeschreven, maar van één van hen wisten we het: Arie Middelkoop was met zijn Ducati Pantah vanuit Zeeland naar het verre Assen gegaan. We hebben hem gebeld voor een reactie.

“Het was superdeluxe!” vertelde hij ons. “Zo’n 300 man waren aanwezig, Mensen van Youngtimer Racing en ook veel jonge mensen met moderne superbikes. In onze klasse waren er voorzover ik ze kende maar een stuk of twee SAM’ers.  Verder waren het overwegend de klassiekers en youngtimers. Tegelijk was ik de oudste deelnemer en reed ik met de oudste motor. Tjongejonge, ik had schik als een zestienjarige.  Echt super. Op Assen had ik nog nooit gereden, ik had eigenlijk last van mijn rug en een keelontsteking, maar onderweg heb ik er niets van gemerkt.

Ik had nieuwe bandjes gemonteerd en heb ze meteen weer aan vellen gereden ook. Het ging best snel daar. Drie keer heb ik heerlijk gereden, todat de jongere garde met de R1’s er echt zin in kreeg. De snelheidsverschillen werden mij toen te groot en de laatste sessie heb ik laten zitten. Zo hard loopt een Pantah uit de jaren tachtig niet. Ik was ook al goed moe.  Na een rondje of acht merk je het wel. Maarre… de GT-bocht, de Haarbocht, de Bult, de Ramshoek, het ging allemaal heel goed. Echt, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Het was goed georganiseerd en ziekenwagens heb ik gelukkig niet gezien. Viel me nog mee, met al die jonge en onervaren rijders op supersnel spul.”

SAM-ZAC wegrace Assen 5 mei 2014 © SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren

 

2 Comments
 • Riet Detmar 28/05/2014

  Op 1 september komt er een nieuwe Circuitdag op Assen en dit keer met een SAM Klasse

  Reply Replies
 • Joop van der Have 28/05/2014

  Prima om te vernemen Arie!
  Dus toch goed, dat je gegaan bent hè! Wel een beetje jammer, dat er dan niet meer echt SAM spul meedoet.

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>