CRT-rijden op TT-circuit

ASSEN – Op initiatief van Hans Dornbos en met medewerking van die ándere CRT (Circuit Rijvaardigheids trainingen) reed een aantal SAM’ers op 30 augustus op het TT Circuit te Assen. Jan van Zuuk ging de baan op met zijn nieuwe klassieke Hondaracer, die hij onlangs overnam van Joop van der Have. “In het begin is het even wennen, maar gaandeweg de dag ging het steeds beter”, zei Jan.
Het waren vooral enduranceteams die van de gelegenheid gebruik maakten. Motorsport Harlingen had een nieuw teamlid meegenomen. Wietse van der Meij had tot dan toe alleen ervaring in het Duitse scooterkampioenschap en reed nu voor het eerst op een groot circuit en met een ‘grote’ motor. “Fantastisch”, was zijn slotsom. Daarmee bedoelde hij de baan én de motor. “Het viel me enorm mee hoe de Japauto Honda stuurde en remde. Maar op den duur merk je wel hoe zwaar de zo’n machine uit 1976 is.”

Fred van Leeuwen zat voor het eerst na zijn crash tijdens de Drie Uren van Oss weer op zijn Yamaha. Zijn schouder had aardig in de kreukels gezeten na dat ongeval. “Revalidatie heeft best lang geduurd. Pas nu kan ik een beetje aan het werk, en het motorrijden op het circuit ging gelukkig ook heel goed”, zei hij aan het eind van de dag.

Het volgende evenement van de SAM vindt plaats op 8 september in Etten-Leur. Zaterdagavond de Drie Uren, zondag 9 september de Grote Prijs.

Wietse van der Meij en Fred van Leeuwen. Foto: Gijs van Hesteren

Wietse van der Meij en Fred van Leeuwen. Foto: Gijs van Hesteren

Leo Spierings en Bert Prins in de Strubben. Foto: Gijs van Hesteren

Leo Spierings en Bert Prins in de Strubben. Foto: Gijs van Hesteren

Jan van Zuuk met zijn nieuwe Honda. Foto: Gijs van Hesteren

Jan van Zuuk met zijn nieuwe Honda. Foto: Gijs van Hesteren

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>