“Ditmaal een paar buitjes, maar volgend jaar weer”

TT van Elst geslaagd evenement

ELST (Gld.) – De dag na de Drie Uren verrijdt SAM altijd de TT van Elst. Voor het grootste deel staat een heel ander rijdersveld aan de startlijn. Geen zware endurancemachines, maar alle klassen, van 50 tot 750 cc en de zijspannen. De trainingen in de ochtend werden verreden op een droge baan, maar in de lunchpauze vielen er bakken met regen, net als aan het einde van de middag. Tussen die natte momenten door bood de TT een aantrekkelijk en dagvullend programma. Het publiek liet het zeker niet afweten. Af en toe stonden de dranghekken langs het circuit vol met mensen. En de rijders gingen na afloop met een brede glimlach huiswaarts.

TT Elst 900asu-1024t

Na de lunch een natte start voor de zijspannen. Links vooraan hebben Gert Moes en Mitzi Vrancken de pole.

De coureurs hadden er op de snelle en spannende baan van De Aam zin in. Van tijd tot tijd werd er stevig aan het gas gedraaid. Gelukkig met verstand. Gerrit Verhaaf van EHBO-dienst Fire First: “Het valt vandaag heel erg mee. Een enkel schuivertje zonder lichamelijk ongemak, dat was het wel.”

Het moet Alie Windt geweest zijn waar hij over sprak. “Ineens leek het alsof mijn achterrem blokkeerde. Toen kon ik hem niet houden.” De vrolijke zestiger is er laconiek onder. “Het was in de langzame bocht voor start-finish. Nou, ik moest me melden bij de EHBO, maar ik heb niks, hoor!”

Aan het einde van de dag was het weer Jan van Dam die de prijzen uitdeelde. “Och, we hebben wat buitjes gehad, maar echte pech met het weer hadden we niet. Iedereen gaat gezond en wel weer naar huis en dat is belangrijk. We hebben dit keer heel veel werk gehad met de vergunningen, maar uiteindelijk is de gemeente op onze hand. Wat hen én mij betreft: óp naar 2016!”

TT Elst 1143aus-1024t

Gerrit Butter in actie over de ‘jump’ met zijn 350cc Yamaha R5 uit 1983.

TT Elst 1756uas-1024t

‘Fat Boy Racing’. De nieuwe Drixton Honda van Leo de Waard doet het nu fantastisch. Leo ook.

TT Elst 1787su-1024t

Dankzij al deze vrijwilligers komt het toch steeds weer goed.

 

3 Comments
 • Jan van Dam 15/07/2015

  Juiste woorden in het verslag nu een paar weken na data kunnen we niet anders zeggen het was weer Top op naar 2016

  Reply Replies
 • Dirk De Winter 15/07/2015

  Bedankt voor de goede organisatie

  Reply Replies
 • Hans Bataille 14/07/2015

  Hele mooie grote foto van Jan en zijn vrijwilligers om in te lijsten, eigenlijk…….

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>