Drukte tijdens Oldtimerbeurs Rosmalen

Veel SAM’ers tijdens eerste winterbeurs

Ieder jaar nodigen de mensen van de Oldtimerbeurs een aantal organisaties uit voor het kosteloos inrichten van een stand in de clubhal van het Autotron. Dat lukte ook dit jaar weer uitstekend: heel wat clubs, verenigingen en stichtingen waren op het aanbod ingegaan. Twee dagen lang trok het duizendkoppig publiek langs de vaak creatief ingerichte clubstands. Die van SAM was misschien niet de allermooiste, maar zeker niet de slechtst bezochte. Een aantal nieuwe gezichten diende zich aan, die we in de loop van 2015 vaker hopen tegen te komen. Natuurlijk namen heel veel SAM-donateurs en -coureurs de gelegenheid te baat om bij te praten, vragen te stellen, of ter plekke de formulieren voor 2015 te overhandigen.

SAM bij Oldtimerbeurs Autotron Rosmalen 2015

Zo’n beurs is een goede plek om misverstanden uit de weg te ruimen. Eén van de belangstellenden: “Ik heb gehoord dat bij jullie geen Ducati breedcarters worden toegelaten tot de racedemo’s. Klopt dat?” Nou nee, ze zijn meer dan welkom. Momenteel is er alleen een tijdelijke toelatingsstop op motoren van na 1980, in de klassen 500 cc en 750 cc.

Op initiatief van het Hoofdbestuur van de MON vond er bovendien een gesprek met een positieve sfeer plaats tussen CRT en SAM. De onderlinge relaties tussen deze twee bij MON aangesloten organisaties waren lange tijd niet optimaal, maar nu is de basis gelegd voor verbetering in de toekomst.

Natuurlijk bedankt SAM Gerrit Bekker, die zo vriendelijk was om drie dagen lang zijn tijd te steken in het mede-bemensen van de stand. Hij had vier motoren meegenomen uit Noord-Holland, die het hele weekend volop de aandacht trokken. Zijn eigen Yamaha’s R1 (1999) en TZ (1980) vertegenwoordigden de disciplines wegracen en racedemo. Dank ook aan Jos Danenberg voor het ter beschikking stellen van zijn 500cc Benelli en aan Cor Danenberg voor zijn 125cc MZ. Het publiek was er weg van.

Volgende beurs: Motor Expo TT Hall

Deze winterperiode is SAM vertegenwoordigd bij twee motorbeurzen. De volgende gelegenheid om bestuurders en medewerkers van de SAM te ontmoeten is tijdens de Motor-Expo in de TT Hall te Assen, op 23, 24 en 25 januari aanstaande. Je kunt SAM vinden in de stand van motorbond MON. Meer informatie: zie het agenda-item hiervoor.

SAM bij Oldtimerbeurs Autotron Rosmalen 2015

Meer foto’s van de Oldtimerbeurs (Festina Lente, Inge van Hesteren)

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>