Een racedemo in je woonplaats?

Een racedemo in je woonplaats?

Geplaatst op 7 maart 2012

Een vraag die op meerdere manieren kan worden beantwoord. Om de sfeer van de oude wegracerij te laten herleven, zijn sfeervolle locaties heel belangrijk. SAM is doorlopend op zoek naar dergelijke plekken. Cruciaal daarbij is lokale ondersteuning. Die wordt het beste gewaarborgd door een groep plaatselijke enthousiastelingen. Met als uitgangspunt het uitgebreide demodraaiboek kan SAM samen met hen zorgen voor een geslaagd historisch motorevenement, in of om hun woonplaats.

Aan alles is gedacht: aan welke eisen moet de baan voldoen? Hoe ga je om met omwonenden en aanliggende bedrijven? Hoe vraag je een vergunning aan? Waar komt het rennerskwartier? Wie zorgt er voor baanofficials? et cetera! In het uiterste geval neemt SAM al het denkwerk en alle klussen voor z’n rekening. Maar hoe je het wendt of keert, een evenement staat of valt met één of meer lokale mensen die het plan ondersteunen. Dus heb je een idee of een plan, laat het ons weten!

6EDB3C2EF4793E41C63BA8C081DDBABC

Lokaal enthousiasme. Opening van de historische demowedstrijden te Harlingen, georganiseerd door RMM en Harlinger Pieter Ottosen. Ook rijders van SAM namen eraan deel.
Burgemeester Paul Scheffer klimt aan boord bij de Vincent-zijspancombinatie van RMM-coureur Ben Fietje. Naast hen de intussen 79 jaar oude wereldkampioen Jim Redman, speciaal overgekomen vanuit Zuid-Afrika.
Foto: Festina Lente, Inge van Hesteren

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>