Een SAM-seizoen tegen verlaagde kosten

LogoNaar aanleiding van reacties op ons kostenoverzicht voor het jaar 2020 hebben we in het bestuur de koppen bij elkaar gestoken. Sommigen vonden de kosten ten opzichte van het voorgaande jaar te snel en te hoog oplopen. Dat kunnen we ons best voorstellen. We hadden eigenlijk de keuze voor twee opties: de buffers behouden die we als SAM nu hebben, óf gebruik maken van onze reserves.

We waren uitgegaan van de eerste mogelijkheid: de prijzen per evenement en per jaar moesten omhoog. Diverse ontwikkelingen maakten dat noodzakelijk: een afnemend aantal racedemo’s (over de achtergronden daarvan hebben we al uitspraken gedaan op deze website), én de wens van onder meer Stichting Wegrace Oss om te delen in een groter deel van de inkomsten (op zich een begrijpelijk verlangen). Het te verwachten nadeel van de hogere prijzen: een lager aantal deelnemers. Dát is niet waar we het voor doen.

Nieuwe prijslijst

We hebben als bestuur besloten een andere weg in te slaan: als we onze tarieven verlagen groeit de kans op voldoende deelnemers – de wet van vraag en aanbod. Bovendien: we gaan liever strijdend ten onder met een mooi seizoen, dan als een nachtkaars met geld op de bank. Vandaar dat we vandaag op onze website een geheel nieuw prijzenplaatje presenteren. Deelname per evenement gaat van 50 naar 30 euro; de jaarbijdrage voor deelname aan álle evenementen gaat van 150 naar 135 euro.

Het gevolg is wel, dat we er het komende seizoen geld bij moeten leggen. Dat hebben we in kas, maar eind dit jaar zal het uur der waarheid slaan: kunnen we in 2021 nog wel doorgaan? We hebben het hele jaar de tijd om hierover samen met jullie na te denken. We werken aan nieuwe sponsoring en we zijn op zoek naar nieuwe demolocaties. En vooral: we denken diep na over de vraag of er nog behoefte bestaat aan het SAM-spelletje zoals we dat de laatste tien jaar gespeeld hebben.

De nieuwe bedragen vinden jullie terug op de pagina Racedemo – Rijdersinformatie. Daarnaast ook in het aanmeldformulier dat je onderaan die pagina vindt en in de formulieren die zijn gevoegd bij de vijf evenementen van dit jaar. We herinneren jullie eraan, dat dit seizoen het rijden in een tweede klasse zonder extra kosten kan plaatsvinden en dat zijspanteams hetzelfde bedrag betalen als een individuele rijder.

Gijs van Hesteren
Namens het bestuur van de SAM

 

2 Comments
 • Hendri Wemmenhove 22/01/2020

  Is het ook mogelijk om de contributie kosten te betalen en de licentie kosten (mon)
  En de evenementen per stuk ?

  Reply Replies
  • Redactie Gijs van Hesteren 23/01/2020

   Dat is mogelijk.

   Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>