Een zaal vol SAM-kampioenen

Een zaal vol SAM-kampioenen

Geplaatst op 5 januari 2013

Het Wapen van Ameide, wederom was dit café-restaurant en zalencentrum het toneel voor de huldiging van de SAM-kampioenen van 2012. De bovenzaal van Het Wapen was propvol, rumoerig en warm, maar alle coureurs, teamleden, aanhang en belangstellenden waren in een opperbest humeur. Heel wat bekers werden er uitgereikt: voor de échte winnaars van de Drie Uren van Aalsmeer, voor de winnaars van de Veluwecup, voor de kampioenen in de vele raceklassen van de SAM-demo’s.

5D370C75D784706635390FB8A82AF21B

Alle SAM-kampioenen van 2012. Staand, v.l.n.r.: Joost Ris, 500cc; Mart van Wetten, 125cc; Albert den Hartog, 350cc; Gerard Verdoold, zijspannen (bakkenist van Piet Kramer); Guido de Wit, 50cc. Voorste rij: Martin Eijbersen, 250cc; Jan Wagemakers, 750cc; Piet Kramer, zijspannen.

Behalve bekers waren er ook officiële SAM-herinneringsmedailles voor al die mensen die hand- en spandiensten hebben verleend gedurende het seizoen, en bloemen natuurlijk. Een bijzondere vermelding tot slot voor SAM-bestuursleden zonder winstoogmerk Berend Roke en Tonnie van de Bunte, die in 2012 met hun tweeën drie zeer geslaagde demo’s in eigen beheer hadden georganiseerd 1). Hen viel de SAM-Plaquette voor Bijzondere Verdiensten ten deel.

50 jaar Kramer

Slagroom op het toetje was de one-manshow van Piet Kramer, die terugkeek op vijftig jaar motorsport, met name op de momenten dat hij op zijn plaat was gegaan. Piet gaat vanaf nu wederom stoppen met de wedstrijdsport, hoewel… nog niet helemaal. De SAM-organisatie ontving van Piet menige eervolle vermelding. Uit de mond van een zo ervaren motorpommerant was dat een groot compliment. Slotcitaat: “Ik ben een SAM-mannetje en dat zal ik altijd blijven!’

Hier een video van Piet’s optreden, met dank aan Inge van Hesteren.

2FAE222E978D2B7E062FD2AFA1B16FE2

Tijdens zijn conférence huldigt Piet Kramer SAM-bestuurslid Berend Roke met een trofee van eigen makelij.


Noot 1): Demo’s Nunspeet, Elburg en Oosterwolde.

Foto’s: Festina Lente, Inge van Hesteren

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>