Eerste toelatingsdag bij Motortoer

Op een zachte, winderige zaterdag midden februari vond de eerste SAM-Toelatingsdag van 2014 plaats, met dank aan de gastvrijheid van Ted Haanappel van Motortoer Amsterdam. De Moto Guzzi van Ted zelf was alvast in orde. Voor hem is de eerste van de nieuwe serie toelatingstickers. Harry Nab nam ook enkele fietsen uit zijn voorraad mee en Mitch Westerhof kwam z’n uit een achtertuin opgeviste Suzuki 450 tonen. Oók toegelaten.

Uiteindelijk schouwde de SAM-Toelatingscommissie deze dag 15 motoren. Allemaal toegelaten en allemaal machines die in 2014 voor het eerst mee zullen rijden bij SAM en daarom in aanmerking kwamen voor een ‘live’-bespreking. In totaal zijn er nu 110 machines aangemeld bij SAM, waarvan er een twintigtal nog ‘in behandeling’ is. Eén is er afgewezen, omdat het bouwjaar duidelijk niet binnen de norm van het SAM-reglement viel. De andere, pakweg 150 rijders die hun motor nog niet hebben aangemeld en toch willen meerijden dit jaar hebben nog een kans bij de twee toelatingsdagen in april. Wel graag even fotootjes en formulier indienen!


De Moto Guzzi van Ted Haanappel krijgt als eerste in 2014 de nieuwe gele SAM-Toelatingsticker opgeplakt, links van het balhoofd.

Wie de toelating laat aankomen op de dag van de eerste demo kan pech hebben, want de leden van de Toelatingscommissie zijn vrijwilligers; ze rijden zelf ook mee en kunnen slechts zeer beperkt tijd besteden aan nakomers en dan alleen nog na vooraanmelding.
De volgende toelatingsdag in het Brabantse Heesch, op 5 april bij Adrie Spierings Motorservice. Op 19 april de derde en laatste, bij Star Twin in Loenen. Dat wordt meteen een geluidsmeetdag. Volg voor alle actuele informatie de SAM-website.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>