Even voorstellen: Frank van de Burgt

Door Gijs van Hesteren

Nieuwe voorzitter SAM


Per 1 januari treedt Frank van de Burgt (39) aan als de nieuwe voorzitter van de Stichting Aanvullende Motorsport. Aan mij de eer om hem aan u voor te stellen.
Een jaar of twee geleden leerde hij de SAM kennen bij de Drie Uren van Oss, als co-rijder van Ad Roeffen. Vanaf toen nam hij regelmatig deel aan SAM-demo’s. Het ‘oude’ bestuur is blij met deze verjonging. Dat is precies wat de historische motorsport nodig heeft.

Frank is vast van plan zijn voorzittersfunctie met grote inzet in te vullen. “Bestuur, rijders, vrijwilligers, we doen het vooral samen. Niet voor niets bevat de naam SAM een deel van het woord ‘SAMen’. Nu het bestuur groeit in omvang wordt het ook gemakkelijker om taken onder elkaar te verdelen.
Vol goede moed gaan we aan de slag. Het maakt me steeds enthousiaster. Het is hartstikke mooi wat we doen en in deze donkere tijd zien we voor volgend jaar toch alweer lichtpuntjes. Zo komt de demo in Ermelo terug op de kalender. Ik heb veel vertrouwen in de zittende bestuursleden Noud en Harry, en in de nieuwe mensen die samen met mij aantreden in het bestuur. Het voelt nu al als een hechte club.”

Inmiddels heb ik als aftredend voorzitter al geprobeerd een deel van de kennis die in mijn hoofd zat naar Frank over te pompen. De eerste vergadering van het bestuur in nieuwe samenstelling heeft intussen plaatsgevonden.

In het dagelijks leven is Frank projectmanager bij een groot bedrijf. Deze ervaring zal hem goed van pas komen – een groot deel van de activiteiten van het bestuur bestaat uit organiseren. Niet direct waar ik goed in was. Gelukkig vonden we de afgelopen jaren veel mensen om ons heen die een steentje wilden en konden bijdragen. Samen met hen hebben we de SAM vanuit een moeilijke periode nieuw leven in kunnen blazen.

Frank: “Het is nog een beetje te vroeg om nu al met ambities voor de toekomst te komen. Méér endurances misschien, en sowieso een hele hoop mooie evenementen.”

Harry Bouwman en Noud Lourenssen blijven aan. Daarmee waarborgen zij de continuïteit. Behalve Frank treden ook Ad Roeffen, Jan van Dam en Leo Mennen toe tot het bestuur van de SAM. Carolien de Weerdt trekt zich samen met mij uit het bestuur terug. Zij en ik wensen de nieuwe mensen veel wijsheid en succes toe!

Frank van de Burgt op de Luttenbergring 2020 (Foto: Bert Last)

2 Comments
 • Jan Kroon 15/02/2021

  Hallo Frank, Succes met het nieuwe voorzitterschap. “Meer Endurance” kan ik alleen maar toejuichen.
  Groeten JK, Team OTR / 4

  Reply Replies
 • John 31/12/2020

  Tja…. de tijd zal het leren.

  Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>