Feestelijke Drie Uren Aalsmeer

Feestelijke Drie Uren Aalsmeer

Geplaatst op 9 september 2012

Voor de tweede maal organiseerde SAM in samenwerking met HIBRA een langeafstandsdemo in Aalsmeer.

Verslag 3 Uren van Aalsmeer

Aalsmeer, zaterdagnacht 12 uur. Breed lachend en met een licht ongelovige blik op het gezicht nemen Stefan en Wim Hendriks het applaus, de bloemen en de bekers in ontvangst. Ze laten de champagne bruisen, want de eerst plaats in de Drie Uren van Aalsmeer is voor hun team BRS Suspension Works. “Als we ze dít vertellen thuis…!”, roept Wim. Een half uur eerder, kort voor de prijsuitreiking, was hij nog sceptisch. “Nou, ik vind het nogal wennen, zo’n stratencircuit. Het is drie jaar geleden dat ik een wedstrijd heb gereden. En dan nog in het donker! Tjonge jonge.”

A876006B2C47367C3AA8857619860ACC

Foto Gijs van Hesteren

Wim en Stefan weten echter echt wel wat rijden is, met hun lange gezamenlijke historie in de Supermonoracerij. Dit keer echter was het met een Honda VF1000R uit 1985, dat ze op het podium waren terechtgekomen. Het zal niet de laatste keer zijn dat we het team aan de start kunnen zien. Stefan neemt in het semiprofessionele enduranceteam Spanjer regelmatig deel aan groots opgezette klassieke langeafstandsraces, zoals de Vier Uren van Spa of de 200 Miglia di Imola. “Maar dit is minstens zo leuk!”, zegt Stefan. “De sfeer is hier tienmaal beter en dat komt door de laagdrempeligheid. Alleen al de deelname in Imola kost ons 1.200 euro en dan moet je met een uitgebreid team nog reizen, overnachten, een machine prepareren en rijden. Hier kan iedereen meedoen, met een supermachine, maar ook , net als wij, met een motor van een paar centen die je gewoon goed prepareert! En in de pits en de paddock zie je alleen maar gezichten met een glimlach van oor tot oor! Wat een fun!”

Lees hier het uitgebreide volledige verslag.

29866E6F81018819890FFAD1660C5388

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>