Geen Itterbeck dit jaar

Dit jaar geen Itterbeck op de kalender van de SAM. Het bestuur werkt aan een vervangend evenement. Daarover zal het binnenkort meer bekend maken. Ook voor de afgelaste Pinksterraces te Oss komt er vermoedelijk een alternatief. Herbert Scholte, organisator van Itterbeck, slaat hoe dan ook een jaartje over.

SAM-voorzitter Ben Jeuring: “Helaas heeft de SAM moeten besluiten om Itterbeck van de kalender te halen. De organisator heeft geen duidelijkheid gegeven. Er gaan geruchten dat Itterbeck met een andere groep wil rijden. Naar aanleiding hiervan hebben wij om een intentieverklaring gevraagd. Daar is men niet op ingegaan.”
Ben Jeuring wil de evenementenkalender up to date houden, daarom is de racedemo geschrapt.

“We zijn inmiddels bezig met een vervangend evenement”, zegt hij. “Binnenkort hopen we er meer over te kunnen vertellen. Dat gaat ook op voor de vervallen endurance te Oss. We zijn inmiddels bezig met een andere organisatie voor een langeafstandsdemo op een andere plek. We houden jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen.”

Desgevraagd zegt Itterbeck-organisator Herbert Scholte hierover het volgende.
“Gisteravond hebben we nog vergaderd met helpers en sponsoren. Het organiseren van het evenement verliep in 2016 niet erg soepel. Zelf heb ik dat toen niet zo meegekregen, maar van de vrijwilligers heb ik begrepen dat er misverstanden waren. Mede omdat we ook nog niet weten of terreineigenaar Van der Most het terrein beschikbaar stelt hebben we gisteren besloten dit jaar geen demo te organiseren.”

Hoe zit het dan met die geruchten waarover Ben Jeuring spreekt? Herbert noemt man en paard.
“Dat we dit jaar geen demo organiseren met de SAM wil niet zeggen dat we dat met de BOT gaan doen! We hebben ook contact met een Duitse organisator. In elk geval was voor mij ‘Itterbeck’ dit jaar eerder een last dan een lust en dat is niet waarvoor we het doen.”

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>