Gemengde gevoelens na demozondag te Itterbeck

ITTERBECK – Na de endurance een mooie, maar gelukkig iets minder warme zondag in Itterbeck, met reguliere racedemo’s in de klassen Sport tot en met Classic Superbike. Een mooie dag, al hielden velen er gemengde gevoelens aan over. De nog niet zo lang bij de SAM rijdende Mathijs van Gessel was na terugkomst van zijn trainingsessie in het rennerskwartier onverwacht onwel geworden op zijn motor. Hij was het slachtoffer geworden van een hartstilstand. Per omgaande vervoerde men hem naar het ziekenhuis. Daar is hij maandagavond helaas overleden. 

Tekst en foto’s SAM/Gijs en Inge van Hesteren 

Dit voorval legde hoe dan ook een schaduw over het evenement. Het bestuur van de SAM was later in de week aanwezig bij de laatste rit van Mathijs en heeft daar medeleven betuigd namens alle mensen in en rond de SAM.

sam-lelystad-mathijs-van-gessel-804b-1250t

In memoriam Mathijs van Gessel, hier tijdens de SAM-demo te Lelystad.

Organisator Herbert Scholte zag na afloop ook de goede kanten van het weekend. “We hadden schitterend weer, een superpubliek en prachtige wedstrijden. Heel verdrietig wat Mathijs is overkomen, maar dat daargelaten was dit toch een goed weekend voor iedereen. Ik dank vooral mijn geweldige team van medewerkers. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Dat vond ook Gerard Alsemgeest‎. Hij meldde ons: “Beoordeling camping Itterbeck. Mooie omgeving, goede sanitaire voorzieningen, bar en snackbar op camping, elektra aanwezig. Camping wel iets luidruchtig, maar het animatieteam was er geweldig: ze deden er leuke spelletjes.”

De veiligheidsmaatregelen voor het publiek waren conform de aanbevelingen van motorsportbond M.O.N. behoorlijk aangescherpt. Geen publiek waar het niet nodig was of waar het niet kon worden beheerst, dubbele dranghekken en strobalen op plaatsen waar glijdende of rollende motoren terecht zouden kunnen komen. Het werkte zoals gehoopt.

rennen-itterbeck-i-019as-1250t
‘Classic Rennen’ op zondag. Jan Goossens leidt een groep coureurs in de Formula 1.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>