Harderwijk/Hierden eerste demo Veluwecup

Geplaatst op 5 mei 2013

SAM Classic Racedemo Hierden

Géén spatjes regen of incidentele regenbuitjes, maar de hele dag mooi en zonnig weer. Wat een meevaller was dat, tijdens de eerste SAM-racedemo van het nieuwe seizoen. Op de 1.100 meter korte baan te Hierden verreden de in ruime mate toegestroomde teams een prachtige eerste aflevering van de Veluwecup. Gesponsord door Star Twin Motoren te Loenen, komen er nog edities te Elburg en Oosterwolde (Gld.). En wat was de Hierdense demo een mooie training voor wat komend weekend zal volgen: de herdenkingswedstrijden op de Luttenbergring!

Deze demo was georganiseerd door Hierdenaar Tonnie van de Bunte, bestuurslid van SAM Motorsport. Een goed stuk werk! Tot laat in de avond kon men Tonnie nog zien rondredderen in het alweer verlaten rennerskwartier… Brede lokale sponsoring en tientallen vrijwilligers maakten het allemaal mogelijk.

Wat opviel: een opperbeste stemming in het rennerskwartier, smakelijke catering en vele nieuwe rijders die hier hun debuut maakten. Het mooiste: dat velen onder deze groep meteen naar huis gingen met een erebeker voor regelmatigheid. Op deze site de volledige uitslagen, foto’s, video’s, reacties en nog veel meer.

4 mei 2013, SAM-racedemo Hierden. Foto Inge van Hesteren.

Keurmeesters

Het ons al bekende team keurmeesters, bestaande uit Arie van Middelkoop en Willem van IJzendoorn, was in Hierden uitgebreid met enkele nieuwkomers. Allemaal relaties van invalkeurmeester en SAM-supporter Herman Logtenberg, allemaal afkomstig uit de regio rondom de Luttenbergring. Komend weekend worden daar de herdenkingswedstrijden gereden, in het kader van 175 jaar Luttenberg. We verwachten er meer dan 250 teams, dus extra hulpkrachten zijn heel welkom.

4 mei 2013, SAM-racedemo Hierden. Foto Inge van Hesteren.

We ondervragen de mannen. Herman Verschoor meldt: “Zelf ben ik motormonteur. Volgende week staan we ook in Raalte te keuren. Arie legt ons vandaag uit waar we op moeten letten. Toch weer op andere zaken dan bij straatmotoren.”
Ze komen allen uit Luttenberg, vult automonteur Harry Veldkamp aan. Zijn broer Ben beaamt de connectie met Herman Logtenberg. “Omdat we hem kennen zijn we nu hier. Ik zit in het autovak, maar motoren hebben altijd mijn interesse gehad. Sinds 1977 bezit ik al een originele BMW R90S. Jarenlang had ik er niet op gereden, maar op advies van mijn vrouw heb ik hem nooit weggedaan. Goed dat ik naar haar heb geluisterd: nu de kinderen uit huis zijn rijd ik er weer mee!”

Video’s

Video Gendt in Beeld

Video’s Mark de Vink.


Foto’s

Nieuw: foto’s van Inge van Hesteren.

4 mei 2013, SAM-racedemo Hierden. Foto Inge van Hesteren.

Foto’s Gerrie Westerhof

Foto’s Arthur Koek

Hoe is het met Aart Nieman?

Tijdens de wedstrijddag waren er enkele valpartijen. De consequentie van een redelijk snel, goed geasfalteerd, maar nogal smal circuit. De meeste betrokkenen gingen op eigen gelegenheid weer naar huis, op één na. Aart Nieman kwam op een snel deel van de baan ten val. De ambulance nam hem ter observatie mee naar het ziekenhuis. terecht, naar later bleek, want hij brak zijn sleutelbeen en liep een hersenschudding op. Tonnie van de Bunte, bestuurslid van SAM, is op bezoek geweest in het ziekenhuis. Het gaat redelijk goed met Aart. Zijn sleutelbeenbreuk is pijnlijk en af en toe is hij nog duizelig.

Hij bedankt iedereen voor de opvang en de goede zorgen om hem en zijn vrouw. Ook doet het hem deugd dat alle spullen zijn geregeld. Deze week brengt Tonnie zijn aanhanger naar zijn huis.
Arie baalt er van dat hij Luttenberg mist, maar hoopt wel te kunnen komen kijken.

We wensen Aart snelle beterschap!

Reacties

Hans Bataille was laaiend enthousiast. “Na ruim dertig jaar het gas van mijn lieveling weer eens wagenwijd open kunnen schroeven. Een onvergetelijke dag. Ontzettend genoten. Alle mensen van de SAM hartelijk bedankt voor wat jullie (voor iedereen) doen.”

Gert Moes: “Sam en met name Tonnie bedankt voor een geweldige dag, erg leuke baan. Gerrit Butter nog bedankt voor je hulp.”

Arthur Koek schrijft: “Een mooie en goed georganiseerde dag gisteren, complimenten! En een setje foto”s erbij.”

Gerrit Bekker: “Een winter lang sleutelen werd beloond met een mooie dag demoracen, een goede test geweest voor Raalte. Bedankt Tonnie !”

Erwin Moes meldt: “Geweldig genoten. Mooi weer, veel gezelligheid, leuke baan, lekkere haring. En een beker. SUPER!!”

Het volledige Kreidlerteam Van der Jagt meldt via Rob van Bruggen: “Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad, goed georganiseerd, kortom: helemaal goed. Ook bedanken wij alle vrijwilligers!”

Overige media

Poster

51E0236A964401F7084F0913BB769BCA

Ontwerp poster: festinalente.nl, Inge van Hesteren

Alles van Harderwijk

Een artikel met fotoserie op de website van Alles van Harderwijk.

Veluwecup

Ook in 2013 werd er gereden voor het SAM-kampioenschap en opnieuw is de Veluwecup daarvan een onderdeel. De seizoensopener was vorig jaar de racedemo in Nunspeet. Deze locatie verviel voor 2013; het SAM-kampioenschap ging nu op de vierde mei van start in Hierden. Dit was daarmee de eerste wedstrijd voor de Veluwecup. Het was een primeur: de baan en de locatie waren nog niet eerder gebruikt.

AE798F82883EEBDAEA78C7AB2AB61BAF

ROUTE

Navigatie: Snippendalseweg te Hierden. Komend vanaf de Zuiderzeestraatweg, die loopt van Harderwijk naar Hierden, of andersom, sla je af bij de Grevenhofsweg. Volg daarna de borden.

MEDIA

Op de website www.allesvanharderwijk.nl was van tevoren al een aankondiging te lezen.

VRAAGGESPREK MET SAM-BESTUURSLEDEN

Berend Roke en Tonnie van de Bunte, beiden bestuurslid van SAM, werden onlangs geïnterviewd door Radio Nunspeet. Het gesprek kan hier gedownload en beluisterd worden.

Van de Bunte op Radio Nunspeet

UITSLAGEN RACEDEMO HIERDEN

4 mei 2013, SAM-racedemo Hierden. Foto Inge van Hesteren.TIJDWAARNEMING

Het was in Hierden, dat SAM voor het eerst werkte met de recent aangeschafte, eigen tijdwaarnemingsapparatuur. Vorig jaar werd deze nog gehuurd van de SBO-organisatie. Steeds meer rijders maken intussen gebruik van een transponder. Voor zover zij er zelf niet al een hadden gekocht of gehuurd, konden zij er ter plaatse een huren. Gedurende de winter heeft het SAM-softwareteam, bestaande uit Harry Zikke Althof en Willem Terpstra, hard gewerkt aan een goed computerprogramma. Dat moest in staat  zijn om direct na de laatste sessie in één minuut en volautomatisch de metingen te verwerken en de regelmatigheid te berekenen. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt, maar de eerste demo was wel de vuurproef.

De ene minuut en de 70%

Harry, die deze dag deelnam in twee demoklassen, bracht alle overblijvende vrije tijd door in de tijdwaarnemingscaravan en ook Willem moest nog tijdens de wedstrijden aan de bak. Om een lang verhaal kort te houden: er kwam een einduitslag, maar er waren wel enkele issues, zoals dat heet. Eén ervan was dat rondetijden onder de één minuut niet werden geregistreerd. Een andere dat daardoor sommigen niet in de einduitslag voorkwamen, omdat zij niet leken te hebben voldaan aan de 70%-norm voor verreden ronden achter de snelste rijder. Daar hoort schrijver dezes vermoedelijk ook bij. Een en ander is nu achteraf niet meer te herstellen, maar we weten hoe het kwam en de volgende keer zal het beter gaan.

Online publicatie

Een andere zaak die in studie is: het publiceren van de ronderesultaten. We vragen ons af of we de rondetijden online moeten plaatsen, want het gaat bij ons om regelmatigheidsdemo’s, niet om wegraces. Dat laatste willen we dan ook absoluut niet aanmoedigen. Misschien moeten we pas online bij MyLaps publiceren, als we dat kunnen doen op basis van de regelmatigheidsverschillen per ronde.

Maar even heel praktisch: Het MyLaps-programma kan alle resulaten per transponder uploaden naar de server van MyLaps. Echter, dit is nog niet ingericht omdat er in principe geen internetverbinding beschikbaar is in de startcaravan. Al deze zaken bestuderen we nu dus. Wel zijn we van plan om gedurende de dag zelf op de tijdwaarnemingscaravan printouts van de rijresultaten te bevestigen. Zoals Harry ons al zei: “Hierden was nog een beetje een testsituatie, waardoor de resultaten niet direct gepresenteerd konden worden.”

UITSLAGEN HIERDEN

Voor de goede orde: de erebekers zijn op de zaterdagavond allemaal al uitgereikt aan degenen die aanwezig waren bij de prijsuitreiking. Een eeuwenoud gebruik, gebaseerd op de gedachte: “Wie een beker wil, moet er op willen wachten”. Was nummer drie bijvoorbeeld niet aanwezig, dan ging de trofee naar nummer vier.

Dan nu de uitslagen. Bij volgende edities zullen deze logischerwijs uitgebreider zijn dan nu.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>