Horst Battenfeld is niet meer

Horst Battenfeld is niet meer

Geplaatst op 2 mei 2012

1DDA0A8272B304133C5927EB16B1D4A2Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat Horst Battenfeld is overleden. ‘Hotte’, zoals zijn vrienden hem noemden, zou dit jaar beginnen aan zijn eerste seizoen als deelnemer aan demo’s van de SAM. Velen hebben hem leren kennen tijdens de jaarvergadering in januari.

Horst was een toegewijde liefhebber van klassieke Italiaanse motoren. De demo’s zou hij gaan rijden met zijn zeldzame Morini 500. Regelmatig bracht hij ons op de hoogte van zijn voorbereidingen en de machine stond er intussen piekfijn bij. Samen met zijn zoon Olaf – ook SAM-coureur – reed hij op de openbare weg met zware Ducati twins.

Vorige week zaterdag was Horst aan het rijden op zijn Ducati 900. Ergens in het Sauerland is hij op een mooie bochtige weg uit de bocht gevlogen. Dat ongeval werd hem noodlottig. Horst zou in juni zeventig jaar zijn geworden. Hij heeft het niet mogen meemaken. Een mooi mens is niet meer.

Voorafgaand aan de racedemo te Nunspeet namen rijders, officials en publiek een moment stilte in acht, ter herinnering aan een man die ons aller passie zo hartgrondig met ons meebeleefde.

Du Duc Ducati

In februari plaatsten wij op deze site het Ducatilied dat hij had gecomponeerd en dat hij had laten uitvoeren door een mannenkoor. Uit de tekst:

“Tank ist leer. Mich hat´s getrieben. Wo ist nur die Zeit geblieben? Die Fahrt ist leider jetzt vorbei. Du machst mir Freud´ Ducati.”
(In vertaling: “De tank is leeg, de motor heeft mij gedreven. Waar is toch de tijd gebleven? De rit is helaas voorbij. Je maakt me blij, Ducati.”

Beluister het Ducatilied

Copyright

© Alle rechten op beeldmateriaal, arrangement en teksten voorbehouden, met dank aan Horst Battenfeld, die ze heeft afgestaan aan SAM Motorsport.

7F5F584F99D36AE5807E653D635A5ACE

Horst met één van zijn grootste idolen, Nori Haga.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>