In memoriam Albert den Hartog

Opnieuw moeten we afscheid nemen van een graag geziene medecoureur. Met grote schrik nam de SAM vandaag kennis van het plotselinge overlijden van motorvriend Albert den Hartog. Hij was bezig met zijn andere grote hobby, het ATB’en, samen met zijn vaste club fietsmaten. René Verbrugge, in het verleden ook actief geweest bij de SAM als wedstrijdleider, vertelde vandaag: “We fietsten zoals vaker in de Drunense Duinen, naast elkaar, maar plotseling lag hij naast de weg. We zijn onmiddellijk gaan reanimeren, we hebben 112 gebeld en een AED erbij gehaald. We deden wat we konden. De ambulancedienst nam het na enige tijd van ons over. Men heeft nog alles gedaan wat mogelijk was, maar het mocht niet meer baten. Ik was de hele tijd in het ziekenhuis, samen met zijn ouders en schoonzus. Het was een strijd die we niet konden winnen. We hebben een vriend verloren.”

Van de SAM-evenementen kenden we Albert als een altijd vrolijke, altijd hartelijke man, die met iedereen goed op kon schieten. Op de baan liet hij zien dat hij niet alleen het fietsen, maar ook het motorrijden uitstekend beheerste. Met Leen de Heer als teammaat nam hij deel aan menige enduranceracedemo van de SAM en aanverwante clubs. Hij was altijd sportief en zeer plezierig in de omgang. Hij werd slechts 49 jaar oud. We zullen hem heel erg missen.

De familie van Albert heeft René verzocht als contactpersoon op te treden. Zijn vader en moeder vragen alle motorrijders die Albert gekend hebben om corona-proof een erehaag te vormen tijdens de uitvaart. René: “Albert was onlangs zelf onderdeel van de erehaag bij de uitvaart van Robin de Ruiter. Dit is wat hij voor zichzelf óók gewenst zou hebben. We hebben nu nog geen datum en tijdstip, noch een locatie, maar die geven we door zodra die bekend zijn.”

Bestuur, vrijwilligers en rijders van de SAM wensen familie en vrienden van Albert veel sterkte en kracht toe.

(Foto rechts: Albert op het podium na de racedemo van Oosterwolde 2018)

Lees ook het verslag van de uitvaart.

Boven: Albert in het rennerskwartier. (Foto: René Verbrugge)

2 Comments
 • peter van der heijden 28/01/2021

  van daag het bericht gelezen,is misschien laat om hier een reactie op te geven.
  ik lees niet zoveel van de pagina,s van de sam of c.r.t meer de laatste tijd.
  dan komt zo,n bericht als een donderslag.
  op de momenten dat ik zelf nog actief was,heb ik albert leren kennen en niet als mede rijder in miin of zijn klasse maar als een mede rijder in de demo,s
  op deze leeftijd te overlijden is onvoorstelbaar.

  peter van der heijden

  Reply Replies
  • henk miedema 12/03/2021

   Ik lees dit bericht veel te laat, ik sluit me aan bij de vorige schrijver. uiterst triest het verlies van deze sportieve vent.
   Ik herinner me Albert van CRT en later SAM demo,s, altijd goed gehumeurd.
   Moge hij goed oprees gaan en goed terecht komen in het hiernamaals (mocht dat er toch zijn).
   In elk geval goed om even bij stil te staan.

   Henk Miedema

   Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>