In memoriam: Henk van Arkel

Onverwacht overleed deze week Henk van Arkel, onder andere drievoudig SAM-kampioen 250cc. Al begin jaren zestig heeft hij een paar seizoenen geracet bij de NMB, met een Bultaco Metralla. Zelf zei hij daarover  in een interview uit 2009: “Haha, kampioen ben ik daar nooit geworden, nee. Mijn beste resultaat was een keer de zesde of zevende plaats.”

Later reed Henk racedemo’s bij CRT en SAM, met Yamaha’s 250cc en 350cc en met een Suzuki 500cc. Over de kampioenschappen zei hij: “Kampioen worden vond ik niet zo moeilijk. Je moet niet alleen regelmatig rijden, maar ook regelmatig aanwezig zijn bij evenementen. Zo verzamel je veel punten.”

We zagen hem niet zo heel vaak bij SAM-evenementen; hij koos de leukste er uit. Maar als Henk erbij was, herinneren we hem als een man met liefde voor de motorsport en alles erom heen en een graag geziene gast in het rennerskwartier. Aan zijn nabestaanden wensen we veel sterkte en voor Henk: rust zacht.

Henk van Arkel in betere tijden, tijdens de Kampioenshuldiging 2009

Henk van Arkel in betere tijden, tijdens de Kampioenshuldiging 2009.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op maandagmiddag 3 maart. Wie Henk goed heeft gekend en de plechtigheid wenst te bezoeken kan zich wenden tot het wedstrijdsecretariaat van SAM.

Het interview uit 2009: Henk van Arkel adviseert Rossi-tactiek.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>