In memoriam Jaap Timmer

De SAM gedenkt Jaap Timmer, Mister TT. Een warm mens met het motorhart op de goede plaats. Afgelopen woensdag is hij na een kort ziekbed overleden, op 77-jarige leeftijd.

Jaap was de zoon van Geert Timmer, die in 1932 Nederlands kampioen werd met een New Imperial. Daaraan dankt de Geert Timmerbocht zijn naam. Tot op hoge leeftijd bezat Jaap Timmer een onuitputtelijke werklust. Jaap Timmer was actief als bestuurder, onder andere van de stichting Circuit van Drenthe, en van de Wegracecommissie van de FIM. Bij heel veel mensen is hij vooral bekend geworden als speaker bij motorwedstrijden. Niet alleen bij de Dutch TT: we hebben hem mogen begroeten bij vele kleinschalige evenementen, waaronder de SAM-racedemo op de Luttenbergring in 2013. Daar deelde hij de speakermicrofoon met de onvolprezen Henk Miedema.

Rust in vrede, Jaap. De SAM wenst familie en vrienden veel sterkte.

Luttenbergring, mei 2013.

Met Henk Miedema (links).

Met voorrijder Tonnie van de Bunte. (Foto’s: Festina Lente, Inge van Hesteren)

1 Comment
  • Hans Bekker 27/08/2019

    Heb gelukkig een keer met Jaap aan tafel gezeten in het café van Jaap Geerts en heb genoten van de verhalen die Jaap vertelde en helaas al weer zo lang terug maar vond en vindt het nog steeds een eer. Echt een leuke avond.

    Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>