In Memoriam Jan Cox

Jan CoxOp maandagochtend 21 december overleed na een kort ziekbed MON-hoofdbestuurslid Jan Cox uit Wanssum. In de wegrace- en racedemowereld was hij niet zo bekend, maar hij was wel één van de mensen die achter de schermen zijn uiterste best deed voor alle vormen van motorsport. Sinds ik in 2014 zitting nam in het hoofdbestuur van de MON heb ik Jan in die korte tijd leren kennen als een goedgeluimd en goed mens en een kundig en betrokken bestuurder. Kort geleden vertelde hij ons dat bij hem kanker was vastgesteld en dat hij voorlopig een stap terug moest doen. Kort daarna kwam zijn overlijden hard aan. Hij was pas 62 jaar. Rust in vrede, Jan.

Gijs van Hesteren

De MON-website meldt voorts:

‘Jan was alom bekend in de motorcrosswereld, zowel nationaal als internationaal. Bij motorsportbond MON was hij al sinds 1976 actief in diverse functies en hij was dik 30 jaar bestuurslid bij MAC Wanssum. Begonnen als official, heeft hij daarna vele functies binnen onze gelederen bekleed, zoals o.a. Sportcommissielid, voorzitter Commissie Geluid en Regiocompetitie Noord Oost. Gelijktijdig zat hij hierbij de laatste jaren in het hoofdbestuur van MON. Een tijdlang heeft hij als hoofdbestuurslid zitting gehad in het IMBA bestuur, maar omdat dit toch wel heel veel tijd vergde is hij hiermee gestopt en heeft hij als hoofdbestuurslid van MON wel het hele IMBA gebeuren in portefeuille gehouden. Welke functie hij ook bekleedde, hij deed dit met verve. Zijn inzet is onnoemelijk groot geweest. Gedreven, belangstellend, kundig, met oog voor detail en aandacht voor de vele officials en medewerkers die MON rijk is zijn wat trefwoorden die in ons opkomen. Wat ons zeker bij zal blijven is zijn grote gevoel voor humor. Elke dag belde hij met het bondskantoor of een van de andere bestuursleden en werd de telefoon uiteindelijk met een lach neergelegd.
Jan, wij zullen jou ontzettend missen en wij wensen jouw vrouw Bernadette, je kinderen, kleinkinderen, overige familieleden en iedereen die zo met jou begaan was heel veel sterkte toe om dit verlies een plekje te geven.
Bestuur en medewerkers MON’

Op donderdag 24 december nam de naaste familie in besloten kring afscheid van Jan. In de rouwkaart stelt de familie: ‘In plaats van bloemen, graag een gift aan KWF Kankerbestrijding.’

 

1 Comment
  • Gerard Alsemgeest 26/12/2015

    RIP sterkte voor fam en vrienden

    Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>