Kalenderwijzigingen voor seizoen 2018

Het silly season van de SAM

Het ‘silly season’ woedt volop. Het is een term uit de Formule 1 die verwijst naar de periode waarin de teams en de rijders een nieuwe samenstelling krijgen en waarin bepaald wordt wanneer er waar gereden wordt. Ook de Sam heeft een aantal wijzigingen voor je. Het zal vast niet de laatste keer zijn dat we iets aanpassen in de kalender. Sommige aanpassingen ken je al, andere zijn nieuw. In elk geval nog altijd een lijst waar we mee voor de dag kunnen komen. We lopen de evenementen voor 2018 met jullie door.

31 maart: Geluids- en Toelatingsdag bij Startwin te Loenen (Gld). Ieder jaar krijg je hier de kans om je nieuwe motor te laten schouwen door de Toelatingscommissie, of te testen of je motor binnen de geluidsnorm van 104 dB valt. Nee? Dan kan StarTwin ter plekke je uitlaat aanpassen.

21 april: de Testdag op het Midlandcircuit Lelystad. Geen demo, maar een test- en trainingsdag. Open voor deelnemers vanuit alle democlubs. We kijken niet al te streng naar toelatingsregels. Wel naar overdreven geluidsproductie.

Oudere of jongere motor, CRT, HMV, RMM, SAM, of nergens bijhorend, allemaal welkom tijdens de Testdag Lelystad.

5 mei: Racedemo Hierden. Als eerste demo van het seizoen altijd goed bezocht door deelnemers en publiek. Ook hier besteden we aandacht aan coureurs die geen enkele moeite doen om hun geluidsproductie te beperken. Monteer alvast dB-killers of gedempte uitlaten. Ted Haanappel legde onlangs uit hoe je ze zelf kunt maken.

20 mei: Classic Roadracing Oss. Nu de Pinksterraces nog een jaartje overslaan, mogen de classics de honneurs waarnemen. Overdag een racedemo voor alle klassen, met ‘s avonds de 3 Uren van Oss. Op 2e Pinksterdag 21-05 een CRT-demo.

2 juni: Racedemo Ermelo (op klemmend verzoek van de organisator verplaatst van de originele datum 9 juni). De eerste editie werd vorig jaar zeer goed ontvangen, vanwege de goede sfeer en de leuke baan in het buitengebied van Ermelo.

7 juli: 3 Uren van Elst. Terug op de agenda na een pauzejaar. Onlangs besteedden we op deze website uitgebreide aandacht aan het tot stand komen van deze demo.

8 juli: TT van Elst. Idem. Een evenement dat altijd al bekend stond om de goede organisatie, de leuke sfeer en het mooie tracé van de baan.

15 juli: Racedemo Zeewolde. In 2015 stond ‘Zeewolde’ al eens op de SAM-kalender. Het ging toen niet door omdat er problemen waren met de situering van het rennerskwartier. Een lokale club mensen heeft nu een alternatief circuit gevonden. De voorbereidingstijd is vrij kort. Alleen al het vergunningentraject van de gemeente duurt 14 weken. Maar we zijn ermee bezig. Onder voorbehoud dus!
Oorspronkelijk stonden de 3 Uren en de Racedemo Kampen voor deze datum op het programma. Deze twee evenementen kunnen niet doorgaan, omdat het ons niet werd toegestaan om op zondag te rijden. De zaterdag was geen alternatief, vanwege bedrijvigheid op het terrein. Misschien volgend jaar.

1 september: 3 Uren van Oostpoort, te Harlingen. (Op 02-09 CRT-demo). In 2001 reed de SAM al eens op dit circuit. Na zeven jaar een reprise, als sluitstuk van de Visserijdagen, één van de grootste publieksevenementen van Friesland. Op zondag rijdt het CRT.

8 september: 3 Uren van Etten-Leur. De tweede editie van een puur Brabants motorgebeuren. Het viel goed in de smaak, zowel bij het publiek als bij de deelnemers.

9 september: Racedemo GP van Etten-Leur. Op de snelle baan op bedrijventerrein Vosdonk.

22 september: GP van Dodewaard. Verzet van 15 naar 22 september, vanwege een grote wielerkoers op de 15e. Een van de leukste circuits van het jaar.

6 oktober: Racedemo Oosterwolde. Vorig jaar ernstig verregend en verwaaid, maar meestal een waardig sluitstuk van het seizoen.

Oosterwolde 2017. Slagregens en stormachtige wind. Tajan van der Wiel met zijn Honda CB750 enduranceracer vindt de Japauto-stroomlijning met verstralers handig. (Foto: D. van Dijk, Locourant)

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>