Kampioenen gehuldigd in Ginkelduin

LEERSUM – Begin november vond bij Ginkelduin Leersum de huldiging der SAM-kampioenen 2019 plaats. Eraan vooraf ging de najaarsvergadering. Daarover in een volgend bericht. Wat de huldiging betreft: die werd bezocht door een zestigtal belangstellenden. Onder hen bevond zich Adrie van der Burght, hoofdbestuurslid van onze motorbond MON, wat door iedereen bijzonder op prijs gesteld werd.

Van links naar rechts: Tonnie van de Bunte (EVO), Leen Leynse (500 cc), Arie de Man (750 cc), Eric Neeskens (250-350 cc), Tijl Schimmel (Endurance Vintage, Team Barcelona, Ruud Pothoven afgemeld), Harry Althof (zijspan, afwezig teammaat Palmira TerSteeg, wegens huwelijksreis (!), Jan Kroon en Ton van Doren (Endurance Youngtimer, Team OTR), Stephan De Roo (50-125 cc, namens kampioen Jacob Veltman, afgemeld). Bekers en shirts werden ter beschikking gesteld door motorbond MON, Motorsport Organisatie Nederland. Scuderia Cazzo Vecchio Uno deelde de eerste plaats bij de Vintage Endurance. Jammer genoeg konden Marc Weijtens en Maurijn de Vries niet aanwezig zijn. De SAM zorgt dat de bekers en shirts te bestemder plekke komen. (Foto: Gijs van Hesteren)

In de vergadering deed de kascommissie verslag van haar bevindingen. De SAM beschikt weer over financiële reserves en wist het boekjaar af te sluiten met een klein positief resultaat, ondanks het onverhoopt wegvallen van enkele evenementen. Over het niet doorgaan van ‘Elst’ ten gevolge van vergunningsperikelen is al genoeg gezegd. Dat ‘Dodewaard’ en volgend jaar ‘Ermelo’ overgaan naar andere organisaties ligt aan de wens van de lokale organisatoren om motoren van een ouder bouwjaar rond te zien rijden. Dat kan de SAM nu eenmaal niet bieden: daar proberen we juist recentere bouwjaren een kans te geven.

Verder in Ginkelduin: de Startwin-techniek-cup, ter beschikking gesteld door onze sponsor Kees van der Starre, dit keer aan Minne de Vries, nr. 76 in de 50/125cc klasse. Minne moest helaas afzeggen voor deze avond. Kees vond dat Minne’s motor veel liefde en vakwerk uitstraalde. Een prachtige combinatie van rijder en machine.

“Verjonging in de club, altijd goed”, zeiden endurancekampioen Jan Kroon en zijn dochter. (Foto: Gijs van Hesteren)

De SAM feliciteert de kampioenen

Klasse 50-125 cc – Jacob Veldman
Klasse 250-350 cc – Erik Neeskens
Klasse 500 cc – Leen Leynse
Klasse 750 cc – Arie de Man
Klasse EVO – Tonnie van de Bunte
Klasse Zijspannen – Harry Althof, bakkeniste Palmira Tersteeg

Klasse Endurance Vintage – gedeelde eerste plaats Team Barcelona, Ruud Pothoven en Tijl Schimmel Team Scuderia Cazzo Vecchio, Marc Weijtens en Maurijn de Vries
Klasse Endurance Youngtimers – Team OTR, Jan Kroon en Ton van Doren

De volledige uitslagen

Meer foto’s onderaan dit bericht.

Bijzonder moment

Gijs van Hesteren reikte – namens een anoniem blijvende goede gever – de ‘Inge van Hesteren aanmoedigingstrofee’ voor de tweede maal uit. “Een waarachtig eerbetoon aan mijn te vroeg overleden geliefde”, zei hij.
De prijs was voor Arie de Man en Corné van Ginneken, gangmakers van de Classic Races te Etten-Leur en zelf coureurs in de SAM. “Arie en Corné zijn coureurs die zich ook op andere wijze enorm inspannen voor de motorsport, de SAM in het bijzonder. Bovendien: Inge’s en mijn verleden speelde zich voor een deel af in Etten-Leur. We hebben elkaar daar op de middelbare school ontmoet.”
Bijzonder aangedaan aanvaardde Arie mede namens Corné de prijs. Vorig jaar was de aanmoediging voor Bert Struijk. Die maakt het waar door na zijn ongeval in 2018 keihard te revalideren. Dit jaar stond hij toch aan de start. Beloond met een derde plek in het kampioenschap 250-350 cc.

      

De nog altijd onbekende bedenker en sponsor van de trofee liet vorig jaar onder meer weten: “Inge en Gijs zijn sinds jaar en dag bekende gezichten bij de SAM. Gijs op en naast z’n motor en Inge achter de camera in haar bekende gele hesje met de camera op de buik. Inge was overal, in de bochten en in het rennerskwartier. Ze maakte prachtige foto’s. Jij kunt nu nog putten uit haar enorme archief. De foto’s komen nog altijd voorbij in de sociale media, met de bekende gele letters onderin. Jullie kenden iedereen en iedereen kende jullie. In 2017 is Inge ons ontvallen. Velen van de SAM waren bij het bijzondere afscheid.
In die zwartste periode van jouw leven had ook de SAM het moeilijk. In die periode zei Gijs: ‘Zal ik jullie dan maar helpen?’
Dat was op dat moment de enig juiste aanmoediging die de SAM nodig had. Hiervoor wil ik mijn waardering uitspreken. Vanaf 2018, het jaar waarin de SAM dertig jaar bestaat, zal zolang het mij gegeven is, de ‘Inge van Hesteren aanmoedigingstrofee’ worden uitgereikt. Wie deze trofee krijgt zal worden bepaald en namens mij uitgereikt door Gijs van Hesteren.”

Foto’s

Podium 50-125. Johan Emmers (2e), Stephan de Roo (namens kampioen Jacob Veldman), Ed van Dijk (3e).

Podium 25-350. Bert Struijk (3e), Eric Neeskens (kampioen) en Kees van der Starre (3e).

De 750-klasse. Reint Kloppers (3e), Arie de Man (kampioen), Marion Struijk (2e).

Podium EVO-klasse. Kampioen Tonnie van de Bunte, Leen de Heer (3e). Harry van Erp (2e) was verhinderd.

Zijspanpodium. Onno de Bruijn (2e), Harry Althof (kampioen), Leen de Heer (namens 3e Gert en Mitzi Moes).

Endurance Vintageklasse. Ingmar en Christian de Weerdt (TET, 2e), Ronald Straatman (RTRT, 3e), Tijl Schimmel (Barcelona, kampioen),  Tonnie van de Bunte (RTRT, 3e).

Endurance Youngtimers. Eric Neeskens en Emiel Verstege (namens Verstege Racing, 2e), Jan Kroon en Ton van Doren (OTR, kampioen), Laurens Verbruggen (Laroja, 3e).

Bepaalde mensen leggen een bekerverzameling aan.

Kees van der Starre sponsort de Startwin-techniek-cup.

Alle foto’s: Gijs van Hesteren

 

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>