Kunstwerk van Motorpiet voor fotografe

AALSMEER – Zoals we allemaal weten gaat raceheld van weleer Piet Kramer gebukt onder verschillende bijnamen, waaronder ‘Motorpiet’ en ‘Piet IJzerdraad’. Wat deze laatstgenoemde alias betreft, we weten ook allemaal waar deze vandaan komt. Enfin, al jaren reed Piet mee in de SAM-demo’s, met zijn BSA B33-zijspancombinatie of met zijn prachtige Norton Manx solomotor. Gezien de leeftijd doet hij het de laatste jaren wat rustiger aan. De HIBRA TT van Aalsmeer wilde hij echter beslist niet missen. In de middagpauze vroeg en kreeg Piet Kramer spreektijd.

IMG-20140915-WA0005a

‘Helse machine’

Zoals wel vaker had Piet weer een kunstwerk gemaakt. Hij reikt deze kunstwerken/motortrofeeën uit aan personen uit de motorwereld die bijzondere vermelding verdienen. In het nabije verleden zette hij bijvoorbeeld Jan van Dam in zijn zonnetje, voor zijn activiteiten als de gangmaker van de TT van Elst (en de 3 Uren). Ditmaal viel de eer te beurt aan de SAM-fotografe, Inge van Hesteren. Hier Piet z’n toespraak.

“In de plusminus acht jaren die ik met plezier bij de SAM heb gereden – hoofdzakelijk zijspan – viel me één enkele figuur op (en nog steeds). Maar die ene bewoog zich als een godin door het rennersveld en maakte nog fraaie foto’s ook. Door het goede contact zei ik verleden jaar op de SAM-jubileumfeestavond: ‘ik heb iets van blijvende waarde voor u’. En dat ga ik aanstonds overhandigen. Het mag wel verkocht worden voor een goede prijs of ter beschikking gesteld worden voor een goed motordoel. Inge van Hesteren!”

Alles wat Piet Kramer zegt en maakt, is recht uit het hart, vol van betekenis voor de motorsport en volstrekt uniek. Zo ook dit kunstwerk ‘Helse Machine’. Het krijgt een ereplaats.

Hier heeft Inge nog niets in de gaten

Hier heeft Inge nog niets in de gaten.

Uitpakken, samen met HIBRA-voorzitter Cees Eikelenboom.

Uitpakken, samen met HIBRA-voorzitter Cees Eikelenboom.

'Bedankt, Piet!'

‘Bedankt, Piet!’

Alle foto’s: Gerrit Verhaaf, Fire Prevention | First Aid.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>