Laatste rit voor Mathijs van Gessel

Update: overlijdensbericht.

ITTERBECK – De demowedstrijden te Itterbeck werden op zondag geruime tijd stilgelegd. Mathijs van Gessel was na terugkomst van zijn trainingsessie in het rennerskwartier onverwacht onwel geworden op zijn motor. Hans van Kuijk, Bert en Marjon Struijk en Martin Snijder stonden bij hem in de buurt. Hans was de eerste die het in de gaten had. Mathijs was het slachtoffer geworden van een hartstilstand. Het ambulanceteam werd er direct bijgehaald. Diverse reanimatiepogingen en het inzetten van een AED leverden weinig positief resultaat op. Mathijs van Gessel werd per omgaande vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is nog enkele malen gereanimeerd, maar maandagavond is hij uiteindelijk overleden.

SAM Lelystad - Mathijs van Gessel 804b 1250t

Begin juli 2016. Mathijs van Gessel tijdens de SAM-demo op het Midlandcircuit te Lelystad.

Mathijs is afkomstig uit Hurwenen, vlakbij Zaltbommel. Hij was nog maar korte tijd aangesloten bij de SAM. Met zijn groengrijze 125cc Benelli (startnummer 198) nam hij onder andere in Zwolle, Elst en Lelystad deel aan de Sportklasse. Hij genoot met volle teugen van de saamhorigheid en de motorsport. Hij mocht er niet lang van genieten. Het bestuur en de rijders van de SAM gedenken hem als een broeder in de sport. Mathijs is 65 jaar oud geworden.

Ben Jeuring heeft namens de SAM de nabestaanden gecondoleerd. De echtgenote van Mathijs heeft dat bijzonder gewaardeerd. Zij hoopt dat vele motorvrienden aanwezig willen zijn bij zijn laatste rit, die aanstaande maandag zal plaatsvinden. Dat wordt maandag 5 september om 10:30 uur bij Crematorium Maaslanden, Abt van Engelaenlaan 1 te Vlijmen.

GvH/IvH

Rouwkaart Matijs van Gessel

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>