Lenteberichten van de SAM

Met dat voorjaarsweer krijgen we steeds meer zin in het demoseizoen. Even bijpraten.

Testdag Lelystad

We ervaren veel belangstelling voor de test- en afsteldag op het Lelystadse Midlandcircuit (21 april). Vanuit alle democlubs hebben zich al deelnemers aangemeld. Dat kan ook nog op de dag zelf, maar dan neem je het risico dat jouw inhoudsklasse ‘vol’ is. Voor ons is het bovendien prettig dat we weten wie er komen. Dus als het even kan: meld je aan via de Lelystadpagina van deze website.

Testen tijdwaarneming

We gaan weer werken met tijdwaarneming en regelmatigheidsberekening door middel van transponders. Dit spraken we tijdens onze jaarvergadering in Amersfoort met elkaar af. Je kunt zelf een transponder kopen of huren bij MyLaps, je kunt er een kopen bij de MON of je kunt er op de dag van de demo een huren bij de SAM (á 15 euro). Alle bijzonderheden zijn te vinden op www.sammotorsport.nl/rijdersinformatie/.
In Lelystad rijden we een circuitdag, geen demo, dus ze zijn daar niet verplicht. Toch gaan we er tijdmetingen doen, om het systeem goed in te regelen. We zullen aan een aantal van jullie vragen of jullie bereid zijn met een transponder te rijden.

De demo te Hierden wordt dan de eerste racedemo waar we met transponders de regelmatigheid berekenen.

Nieuwe vrijwilligers

Na onze oproep hebben zich verscheidene belangstellenden aangemeld voor de functies van fuikmeester en assistent-wedstrijdleider. Ook voor de functie van baanpost bestond belangstelling, al kunnen we nog wel wat extra baco’s gebruiken. Je weet wat je ervoor terugkrijgt. Medeverantwoordelijkheid voor de demo’s, een plek op de eerste rang, een onkosten- en reisvergoeding, een lunchpakket en eeuwige dank.

Bacotraining Lelystad

Tijdens de testdag in Lelystad besteden we in samenwerking met CRT-baco’s extra aandacht aan de veiligheid. Nu eens niet alleen maar lol voor de coureurs, maar ook speciaal voor de SAM-baancommissarissen: gratis training! Alleen daarom al is het leuk om mee te doen.

Foto: Archief Inge van Hesteren

Geen demo in Zeewolde

De demo te Kampen moesten we annuleren vanwege de zondagsrust. We deden daarom een poging om het oude plan voor een demo in Zeewolde te laten herleven. De organisator van racedemo Hierden, Tonnie van de Bunte, onderhield nog altijd contacten met de mensen daar en gooide een balletje op. Dat leek er niet slecht uit te zien, vandaar dat we de demo ‘onder voorbehoud’ op de kalender hadden geplaatst. Intussen is gebleken dat het er niet inzit. Het was kort dag, de samenwerking tussen de lokale mensen en de SAM kwam op deze korte termijn niet voldoende uit de verf en men wacht daar liever het volgende jaar af.

Demokalender

De organisatie van de overige evenementen op de kalender is goed onderweg. We hebben nog niet alle vergunningen binnen, maar we voorzien hier geen grote problemen.

De Drie Uren van Oss

Vele enduranceteams hebben al een vooraanmelding gedaan, waaronder het Belgische Legendsteam. Binnenkort opent de officiële inschrijving. Voorafgaand aan de Drie uren rijden we een reguliere racedemodag met de SAM. Op Tweede Pinksterdag rijdt het CRT op dezelfde baan, een 2,3 kilometer lang gedeelte van Circuit Paalgraven. De inschrijving is inmiddels geopend. Zie de Oss-pagina op deze site.

Honda Legends komt naar Oss met bijzondere machines. (Foto: Honda Legends)

Tot slot

Dan nog dit: wil je een jaarlicentie? Het kan nog altijd. Ga naar www.mon.nl om deze aan te vragen. Rijd je liever op daglicentie? Dat kan ook. Meld je op de demodag en we regelen het.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>