Meer dan zesduizend euro in Etten-Leur

Classic Races Vosdonk

Over de VGBM-GP: de naam is afgeleid van de initiatiefnemers Corné van Ginneken (Van Ginneken Racing) en Arie de Man (Brabant Makelaardij). Opnieuw hebben zij zich samen met hun vrijwilligersgroep drie slagen in de rondte gewerkt om de GP mogelijk te maken. Zeer welkom was de hulp van hun nieuwe hoofdsponsor, de AMT Group, een bedrijf dat zich op hetzelfde bedrijventerrein bevindt als het Vosdonkcircuit. Als mede-eigenaar had Paul Weytens, zelf ex-kankerpatiënt, voorgesteld een goed doel te verbinden aan het evenement.

De 750cc-klasse. (Foto: Claudia Smits)

Dat werden de Vrienden van Amphia; zij ondersteunen onderzoek naar bloedkanker. De helft van de bezoekersentree en vijf euro per deelnemende coureur of enduranceteam ging naar de Vrienden. Uiteindelijk kwam dat neer op een cheque van 6.621 euro, waarbij ook een extra bijdrage van 250 euro zat van de SAM, namens de rijders. Amphia is een belangrijk opleidingsziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur.

Zo klonk voor de derde keer het geronk van motoren over Etten-Leur. In de endurancewedstrijd op zaterdagavond kreeg het team Scuderia Cazzo Vechio Uno (familie Weytens!) de minste straftijd, bij de Youngtimers was dat het OTR-team. Een dag later, bij de ‘normale’ racedemo, was de opkomst met name in de zware soloklassen prima. Een parade van oldtimermotoren van voor 1960 rondde het af.

(Foto: Claudia Smits)

(Foto: Claudia Smits)

(Foto: Claudia Smits)

Onderdeel van de dag in Etten-Leur was een parade van vintage-motoren. (Foto: Claudia Smits)

Al vijftig jaar coureur en mede-West-Brabander Hans de Wit nam aan de VGBM-GP deel met zijn König viercilinder tweetakt. (Foto: Claudia Smits)

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>