Midlandcircuitdag Lelystad 12-08

De SAM organiseert op 12 augustus een zomerse circuitdag op het Midlandcircuit te Lelystad.
Het gat in de kalender was na het uitvallen van Elst en Harlingen behoorlijk groot. Pas op 8 september rijden we de volgende demo. Dat wordt dan wel weer een tweedaags evenement, met op zaterdagavond de Drie Uren van Etten-Leur en op zondag de VGBM Grote Prijs van Etten-Leur. Maar nu dus eerst de circuitdag te Lelystad, open voor alle klassiekers en youngtimers! We hebben even gekeken of we ‘de andere’ clubs hiermee niet in de wielen reden. De HMV rijdt weliswaar in Noord-Brabant, maar dat is toch een andere doelgroep. 

De kosten

Daginschrijvers betalen € 20,00 voor de deelname en € 12,50 als dagdonatie, plus daglicentie (verzekering) € 25,00.

Wie voor het hele jaar de demo-deelname en de donatie heeft voldaan rijdt op 12 augustus uiteraard zonder bijbetaling, en heb je al een MON-jaarlicentie, dan hoef je ook niet voor een daglicentie te betalen.

Deze dag is georganiseerd op basis van aanmelding en betaling vooraf. Vul daartoe het onlineformulier hieronder in en maak het op jou van toepassing zijnde bedrag over naar bankrekeningnummer NL49 RABO 0315918764 t.n.v. Stichting Aanvullende Motorsport.

Welke motoren kunnen deelnemen?

Zoals altijd bij een SAM-circuitdag hebben we een open toelatingsbeleid. We mikken op klassiekers en youngtimers, ongeveer zoals die nu bij de SAM rijden. De motoren zonder SAM-toelating of een toelating bij een van ‘de andere clubs’ worden tevoren even bekeken. Misschien kennen we ze al en dan is dat niet nodig.

Het gebruik van degelijke motorkleding en een milieumat is verplicht. Hier wordt tijdens de dag nauwlettend op toegezien! Vanaf 8.00 uur is het terrein geopend. Overnachten is niet mogelijk.

Invulling van de dag

Er is voldoende gelegenheid om flink wat tijd op de baan door te brengen, je collega’s te spreken en de nodige liters koffie te verstouwen. De kantine biedt daarvoor ruim gelegenheid. Denk aan de geluidsproblematiek; allemaal graag dB-killer monteren, indien mogelijk.

Groepsindeling

Indeling groepen a t/m f:

a: 50-125
b: 250-350
c: 500
d: 750
e: EVO + Endurancemotoren
f: Zijspan

Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen we van deze indeling afwijken.

Info circuit

www.midland-circuit-lelystad.nl/

legenda1kopie[1]

Algemeen

De lengte van de kleine oval bedraagt 425 meter, de grote oval meet ongeveer 600 meter. De oval- en asfaltbaan zijn omgeven door een publiekswal.
Er zijn tribunes (3 en 4) met 1.500 zitplaatsen, een kantine (2) met 250 zitplaatsen en een wedstrijdtoren met daaronder een kleine kantine (1) met 60 zitplaatsen. De grote kantine (2) wordt gebruikt bij grote evenementen. Bovendien zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen (6).

De aan de baan gelegen kleine kantine (1) heeft 60 zitplaatsen en hier worden versnaperingen zoals broodjes, koffie, limonade, snoep en soep verkocht. Het terrein (1,3,4,) rondom deze kleine kantine gebruiken we deze dag als rennerskwartier.

Het Midland Circuit is in 1982 opgericht door wijlen Ieke Van De Wal. Ieke, ooit een groot coureur in de autospeedway en ovalracing, is in oktober 2013 overleden. In de loop der jaren heeft hij het circuit steeds verder uitgebouwd, tot een multifunctioneel auto- en motorsportcentrum.

Route

Stichting Midland Circuit Beheer
Talingweg 89, 8218 NX Lelystad

Er is nogal wat veranderd rondom het circuit, vanwege de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Zie de alternatieve route naar het Midlandcircuit.

Inschrijfformulier Midlandcircuitdag Lelystad 12-08

Je krijgt na verzending niet direct een bevestigingsmail. Maar zodra de betaling binnen is krijg je die bevestiging wél van het wedstrijdsecretariaat.

De deelnemers verklaren bekend te zijn met de geldende SAM-reglementen en zich eraan te houden. Zij zijn bekend met de risico’s van de motorsport en verklaren noch de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM), noch dienstdoende officials, noch de organisatie ter plaatse, noch mededeelnemers aansprakelijk te stellen voor enige geleden schade.
De deelnemers zijn in het bezit van een geldig rijbewijs en tonen bij de inschrijving een MON-racedemolicentie, of een ondertekende daglicentie plus exoneratie.

Tot in Lelystad!


2 Comments
 • Twan 07/08/2018

  Hallo, wat wordt de layout van de baan? Alleen de oval, of ook het circuit daar binnen in?

  Reply Replies
  • Redactie Gijs van Hesteren 08/08/2018

   We zetten een baan uit met inbegrip van de bochten binnen de oval.

   Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>