Midlandcircuitdag: welkome onderbreking zomerpauze

LELYSTAD – Verscheidene demo’s verdwenen dit jaar uit de kalender, door uiteenlopende oorzaken. Dat de SAM in plaats daarvan op 12 augustus een circuitdag organiseerde werd breed gewaardeerd. De plaats van actie was het Midlandcircuit te Lelystad. Ruim veertig rijders maakten van de gelegenheid gebruik. Niet superveel, maar de dag viel dan ook midden in de vakantieperiode. De penningmeester was desondanks tevreden en het weer en de sfeer waren prima.

Tekst: Gijs van Hesteren
Foto’s: Lianne Smith-Pinkster

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Nr. 528: Gert Heideveld. Nr 596: Haico Martens. Nr. 520 moeten we nog even uitzoeken.

Uit reacties op Facebook door de Black Mambarijders en de EVO-mensen viel op te maken dat zij er volop van hadden geprofiteerd. En coureur Joop Michielsen meldde na afloop: “Het was een geslaagde dag. Weliswaar is dit een kleine baan, maar desalniettemin heb ik genoten. Volgens mij ook vele andere liefhebbers. Gezien het feit dat het steeds lastiger wordt om demo’s rond te krijgen hoop ik dat er in de toekomst meer trainingsdagen komen.”

EVO-voortrekker Erik Blokzijl vertelt over enkele vrienden, die als ‘nieuweling’ binnenkwamen bij de SAM. “Robert Pruisscher is vriend en sponsor. Na jaren OW Cup had hij veel pech en de grap was er helemaal af. Ik heb hem dit ritje aangeboden. Hij was weer helemaal gelukkig op de oude Kawa ZXR.”

Ook Harold Middel was terug van weggeweest. Erik: “Harold Middel is voormalig ONK SS400 rijder. Hij is er in 1994 mee gestopt. Hier in Lelystad maakt hij zijn comeback.”

En ook Martijn Hoogeboom is oud ONK SS400 en 250cc rijder. “Hij was helemaal gelukkig op de ZXR van Lianne Smith-Pinkster.”

Blij waren we ook met het optreden van twee voor de SAM nieuwe baco’s: Ashley Bubb en Karin Thie. Met hun grote ervaring op het TT-circuit in Assen waren ze een waardevolle toevoeging aan het vrijwilligersteam.

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Nummer 511: Harold Middel, debuut na 25 jaar. Nr 28: Martijn Hoogeboom (“Helemaal gelukkig op de motor van Lianne”). Nr 151: Robert Pruisscher. Nr 51: Erik Blokzijl. 

Incident

Jammer genoeg ontstond er een vervelend incident, waarbij Bert Struijk ten val kwam. Een volgende rijder kon hem niet ontwijken. Bert kwam er niet zonder kleerscheuren van af. Een ambulance moest eraan te pas komen. Hij is intussen vervoerd naar het ziekenhuis in Tilburg en zijn toestand is stabiel. Iedereen ter plaatse heeft zijn en haar uiterste best gedaan om Bert en Marion bij te staan, de spullen in de caravan te laden en te zorgen dat ze veilig thuis kwamen.

Bert kan voorlopig nog geen bezoek verdragen; dat is te vermoeiend. Je kunt wel een kaartje sturen.
Adres: Bert Struijk, Hertogenstraat 12, 5121 VP Rijen.

Volgende evenement

Het volgende evenement van de SAM vindt plaats op 8 september in Etten-Leur. Zaterdagavond de Drie Uren, zondag 9 september de Grote Prijs.

Foto’s

Lianne Smith-Pinkster was zo vriendelijk een aantal foto’s ter beschikking te stellen. Dank aan Erik Blokzijl voor de bijschriften.

Vader en zoon Palmbergen. Foto: Lianne Smith-Pinkster

Vader en zoon Dimitri en Jean-Paul Palmbergen. Foto: Lianne Smith-Pinkster

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Robert Pruisscher, rijdt ook in de OW cup. “Weer helemaal gelukkig op de ZXR.”

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Rene Bos.

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Nr 51: Erik Blokzijl. Nr 4: Erik Scholten. Nr 21: Raymond Rengers.

Foto: Lianne Smith-Pinkster

Reint Kloppers.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>