MON verrijkt met Zomeravondcompetitie

Toetreding van RSZ Motorsport versterkt MON

CUIJK – Gisteren maakte de M.O.N., de motorsportbond voor de liefhebber, bekend dat RSZ Motorsport en de Zomeravondcompetitie toe zijn getreden tot de MON. Volgens het bestuur van de SAM – ook aangesloten bij de MON – een goede zaak. SAM is sterk voorstander van toetreding van wegraceorganisaties. Dit zal MON versterken. Het verbreedt het aantal soorten motorsport waarvoor MON een bond wil te zijn. Op de lange termijn zeer belangrijk voor de MON. De ZAC is een belangrijke speler in de Nederlandse wegracesport, precies op het instapniveau, de breedtesport, waar voor de MON zich altijd sterk maakt.

SAM-ZAC wegrace Assen 5 mei 2014 © SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren

SAM-ZAC-wegrace assen, mei 2014.

Persbericht MON

De ZomerAvondCompetitie (ZAC) bestaat uit zeven races die op de circuits in Zandvoort en Assen verreden worden. Daarnaast organiseert RSZ Motorsport diverse instructiesessies, cursussen die opleiden tot een racelicentie en trackdays waarop coureurs vrij kunnen trainen.

MON is bijzonder trots op de toetreding van RSZ Motorsport. “RSZ Motorsport en de ZAC hebben bewezen te werken als een goed geoliede machine. De organisatie is 20 jaar geleden opgericht door raceveteraan Huub Vermeulen en de ZAC is een begrip binnen de motorsport. Het is een eer om een dergelijke competitie onder je hoede te mogen nemen,” aldus Nico Troost, directeur van het bondsbureau. “Bovendien passen de profielen van beide organisaties dusdanig bij elkaar, dat het vreemd zou zijn als we niet op een zeker punt zouden gaan samenwerken.”

SAM-ZAC wegrace Assen 5 mei 2014 © SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren  SAM Classic Racedemo Aalsmeer 2013 Foto Festina Lente, Inge van Hesteren

Links: Huub Vermeulen, tijdens de SAM-ZAC-wegrace te Assen in mei 2014.
Rechts: Nico Troost, tijdens de TT van Aalsmeer in september 2013, op de Honda van Tonnie van de Bunte.

Dat kan Frank Kerseboom, mede-directeur van RSZ Motorsport en hoofd wedstrijdleiding bij de ZAC, beamen. “De ZAC staat bekend om zijn vriendschappelijke karakter. Racen doe je voor je plezier, vinden wij. ‘Samen door de bocht’ is dan ook ons motto.”

Zowel RSZ Motorsport als MON zetten zich in voor een veilige en laagdrempelige motorsport. Een ZAC-registratie inclusief MON-licentie kost € 195,= en is aan te vragen via de website van RSZ Motorsport. Meer informatie over toetreding tot de ZAC en het aanschaffen van de benodigde MON-licentie vind je hier.

Voorgeschiedenis

Niet alleen de MON, ook SAM is bijzonder trots op deze nieuwe stap. Bestuurslid Tonnie van de Bunte zegt hierover: “Een heel mooi resultaat voor de MON. Zo komen ze toch maar mooi in de wegracewereld terecht en wie weet wat er nog op volgt. Hopelijk vergeet men bij MON niet hoe het tot stand gekomen is. Wij als SAM hebben de eerste stappen gezet om te gaan racen in samenwerking met de ZAC.”

Tekst & foto’s © SAM-Festina Lente, Gijs & Inge van Hesteren

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>