Mooie zaterdag tussen twee regenfronten

Classic racedemo Oosterwolde 2019

Zoals ieder jaar rijden we te Oosterwolde de laatste SAM-racedemo van het jaar 2019. Vrijdag had het pijpenstelen geregend, zondag vielen de hele dag buien, maar op de wedstrijdzaterdag hadden we prachtig mooi en rustig najaarsweer. Iedereen telde zijn of haar zegeningen. De organisatie door Gijs van de Weeg en zijn zestig vrienden was perfect, Henk Knöps voorzag de gebeurtenissen van passend commentaar en de sfeer op het circuit en in het rennerskwartier was prima.

Na een herstelperiode nam lokale held Eip Bakker te Oosterwolde weer plaats in het zadel. (Foto: Dries van Dijk)

Op het lange rechte stuk van meer dan 1.100 meter gaven de coureurs hun historische ijzerwaren de sporen, zonder dat dit tot ernstige pannes leidde. En het bochtige gedeelte stelde hun stuurkwaliteiten op de proef, zoals het hoort. Alleen Siggi Rohrbach had een ‘momentje’. Hij probeerde vóór de chicane de Laverda van Reint Kloppers en de Yamaha van ondergetekende te passeren, maar daarbij remde hij een beetje te laat. Hierdoor maakte hij een schuiver, gevolgd door een kleine highsider. Het struikgewas ving hem op, zodat de schade beperkt bleef tot wat olie op de baan.

Minne de Vries won de StarTwin-Cup, hij rijdt onder nummer 76 in de 50-125cc-klasse. Cupsponsor Kees van der Starre vond dat deze motor veel liefde en vakwerk uitstraalde: ‘Een prachtige combinatie van rijder en machine!’

Speciale vermelding voor lokale rijder Eip Bakker. Al eindigde hij als vierde in zijn klasse, hij kreeg toch een beker, Na zijn valpartij in een eerdere demo kwam hij voor het eerst weer in actie. De SAM was te gast bij zijn oom Wim van Hoven, die ongeneeslijk ziek is. Op de beker staat sponsor Wim van Hoven vermeld en de beker komt in het clubhuis van de Dartsclub Oosterwolde te staan.

De EVO-klasse in Oosterwolde. (Foto: Dries van Dijk)

Zijspanbeginner Leen had voor het eerst zijn vriendin Petra van Rijnsbergen aan boord als bakkeniste. (Foto: Dries van Dijk)

Blije prijswinnaars op het erf van sponsor Wim van Hoven in Oosterwolde. (Foto: Ingmar de Weerdt)

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>