Motor Expo: bijpraten, netwerken en presenteren

SAM in de kijker dankzij MON-beursstand

ASSEN – Tijdens de Motor Expo in de TT Hall te Assen presenteerde de Motorsportorganisatie Nederland (kortweg MON of M.O.N.) zich voor het eerst in het noorden. Zoals bekend is de MON in Nederland de motorbond voor betaalbare breedtesport. Ook de SAM is er al jaren bij aangesloten. Niet alleen belangrijk voor het hele verzekeringenverhaal, inclusief daglicenties en startbewijzen, maar ook omdat vele kleintjes één grote maken. Zo’n beursweekend is altijd een goede gelegenheid om nieuwtjes te verzamelen en afspraken te maken voor het nieuwe seizoen.

Motor Expo TT Hall 029uas-850t

Overzicht van de stand van SAM, CRT, 50cc Classic Grasbaanteam en MON (in die volgorde v.l.n.r.) in de TT Hall.

Nieuwe stand

In de op initiatief van MON-offical Ben Jeuring geheel nieuw ontworpen stand van MON waren naast de SAM ook het Classic Racing Team (CRT) en het 50cc Classic Grasbaanteam vertegenwoordigd. Vrijdagavond en twee weekenddagen lang een plezierige samenwerking, onder toeziend oog van Ben. Zoals Klaas Poort, voorman van het Classic Grasbaanteam zei: “Geen houtje-touwtje-stand dit keer, we hebben echt iets moois en indrukwekkends neergezet hier. Een heel mooie presentatie. Hier kunnen we ons mee vertonen!”

De beurs was een succes voor SAM, dacht ook SAM-vrijwilliger Gerrit Bekker. Hij had voor deze Motor Expo zijn 1999 Yamaha R1 ter beschikking gesteld en draaide een vrijdagavond en een zondag mee met de standbemanning.

“Ik heb het reuze naar mijn zin gehad in Rosmalen en Assen. Gisteren aan het eind van de middag heb ik nog even geholpen met afbouwen van de stand. Vele handen maken tenslotte licht werk. Ik denk wel dat het een succesvol weekend is geweest voor de MON en de SAM.”

Motor Expo TT Hall 065s-850t   Motor Expo TT Hall 062aus-850t

Ben Jeuring probeert de SAM-Yamaha en de CRT-Motobi even uit.

Wegracen in 2015

Dat er een R1 was tentoongesteld als SAM-motor had te maken met de plannen om het SAM-wegracen dit komende seizoen verder uit te bouwen. Op de zaterdag maakte SAM-voorzitter Evert Welvaart deel uit van de standbezetting. Natuurlijk vroegen we hem naar het laatste nieuws. Over het wegracen merkte hij op: “De samenwerking met de Zomeravondcompetitie wordt voortgezet. We hebben nu zes data voor 2015 (zie elders op deze website, Red.) waarin we kunnen rijden met een SAM-klasse. We streven ernaar om per keer minstens 25 motoren aan de start te krijgen. Lukt het een keer niet, dan worden de rijders die er wél zijn aangevuld met andere ZAC-coureurs. Maar ze blijven ook in dat geval rijden voor hun eigen klassering en kampioenschap.”

CMRCH

Evert Welvaart had ook een  ander nieuwtje te melden.

“De CMRCH, de club die sinds jaar en dag het Nederlands Kampioenschap voor Classics organiseert, heeft SAM aangeboden om met een aantal SAM-coureurs deel te nemen aan hun wedstrijd tijdens de Ducati Clubrace, eind mei. Een mooie opening voor diegenen die het eens willen proberen in een echte snelheidswedstrijd.”

Elders op deze website meer bijzonderheden over dit nieuwe idee.

SAM en CRT

Motor Expo TT Hall 041as-850t

SAM-vrijwilliger Gerrit Bekker en CRT-vertegenwoordigers Joost en Cees Ranzijn werkten prima samen in de stand.

De SAM-voorzitter: “Op voorstel van de MON hebben we om de tafel gezeten met het Classic Racing Team (CRT). Naar aanleiding van dat gesprek hebben we als SAM-bestuur een paar voorstellen gedaan. Zoals bekend kunnen houders van een SAM-MON-startbewijs zich tegen één voordelig tarief inschrijven voor alle SAM-demo’s van het hele seizoen. De nieuwe voorstellen draaien hoofdzakelijk om het uitbreiden van de kortingsregeling naar alle houders van een CRT-MON-startbewijs. We zouden graag voor de SAM-rijders een handreiking terug willen zien vanuit het CRT, zodat het voor hen makkelijker wordt een keer mee te rijden bij het CRT. We hopen binnenkort aan te schuiven bij een vervolgoverleg.”

Motorbeurs Utrecht?

Deze Motor Expo was  voor de MON, de SAM, het CRT en de 50cc Classic Grasbaanracers een goede beurs. De samenwerking bewees dat het geheel meer was dan de som der delen. Er was heel veel aanloop van rijders en belangstellenden, er is heel veel gepraat met andere organisaties op het gebied van wegracen en racedemo’s, er zijn heel veel nieuwe contacten gelegd. Dank aan de grote voortrekker Ben Jeuring en zijn vrouw Willemijn, aan Nico Troost en Sandra Jansen van de MON, aan alle SAM-bestuursleden, aan vrijwilliger Gerrit Bekker, aan Assenaar en SAM-coureur Gert Moes, die thuis met veel koffie bleef zitten tijdens de beursdagen… Wat ons betreft was deze manier van beurspresentatie voor herhaling vatbaar. Wie weet naar de Motorbeurs Utrecht in februari!

Motor Expo TT Hall 033uas-850t

Overzicht van de MON-SAM-CRT-Grasbaanstand.

Motor Expo TT Hall 061as-850t

De hele dag door was er belangstelling.

Motor Expo TT Hall 068au-850t

SAM-fotografe Inge van Hesteren: “Even zitten okee, maar hier mee rijden, vergeet het maar!”

 

Tekst en foto’s: SAM/Festina Lente, Gijs & Inge van Hesteren.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>