Motoren keuren.

Het keuren van de motoren op de demodag

Voordat we weer losgelaten worden op het asfalt is het s’morgens een drukte van belang om alle machines te voorzien van een goedkeuringssticker. De laatste twee jaar hebben we gemerkt dat we te weinig mensen hebben om dit in goede banen te leiden. Daarom nogmaals de oproep aan vrijwilligers om mee te helpen bij het keuren van de machines. Als we met velen zijn, zijn we ook snel klaar en kunnen we op tijd beginnen. Iedereen die mee wil helpen, ook al heb je dat al eerder gemeld, stuur even een mail naar sam.toelating@gmail.com zodat ik weet met hoevelen we zijn.

Verder benadruk ik nog even dat het in orde zijn van je motor in eerste instantie een verantwoordelijkheid van je zelf is, dus een goede voor bereiding is belangrijk.

Waar de keurmeesters op letten:

 1. De toelatingssticker
 2. Speling op balhoofdlagers, wiellagers, achterbrug
 3. Werking van de remmen, lekkage in remsysteem
 4. Toestand van de banden, ketting en tandwielen
 5. Losse onderdelen en/of de kuip, voetsteunen en de uitlaat goed vastzitten.
 6. Borging van aftapplug, oliefilter en vuldop.
 7. Water ipv koelvloeistof
 8. Gashendel die terugkomt na gasgeven
 9. Lekkende voorvork keerringen
 10. Carterontluchting in een flesje dat leeg is
 11. Kilometerteller kabel verwijderd
 12. Algehele indruk van de machine

Kijk dus eerst zelf je motor na voordat je deze ter keuring aanbiedt, dat voorkomt teleurstellingen en stress!

Het keuren zal op een centrale plaats gebeuren, we komen dus niet langs. Bij de kleding en de helmen hebben we geen aparte keuringen maar zorg dat het in orde is anders sturen we je gewoon weg.

Als laatste het geluid. We ontkomen helaas gewoon niet meer aan de eisen van de lokale autoriteiten. We hebben een decibelmeter bij ons en als we een motor tegenkomen die te veel geluid maakt (ook al is het nog zo mooi) dan moeten we deze helaas een startverbod geven. Dus kijk dat nog even na en laat het geluid meten als je niet zeker bent.

Technische commissie, Eric Neeskens sam.toelating@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>