Opgelet: racedemoseizoen komt eraan

Oproep baancommissarissen

Om alle demo’s dit jaar goed te verlopen hebben we nog een aantal baancommissarissen nodig. Daarom hierbij de oproep: heb je even niets te doen, is je motor stuk, heb je een gebroken teen: meld je aan als baco! Jij zorgt dat de baan veilig is en dankzij jou kunnen de anderen rijden.

Wat is ervoor nodig? Je moet boven de achttien jaar zijn, zin hebben om op te letten wat zich afspeelt op het circuit, af en toe met een gele of rode vlag zwaaien, of wat olie van de straat bezemen en je houdt via de portofoon contact met de wedstrijdleiding. Er komt natuurlijk meer  bij kijken om het goed te doen. Tijdens de testdag in Lelystad besteden we in samenwerking met CRT-baco’s  extra aandacht aan de veiligheid. Nu eens niet alleen maar lol voor de coureurs, maar ook speciaal voor de SAM-baancommissarissen: gratis training! Alleen daarom al is het leuk om mee te doen.

Staat er iets tegenover? Behalve vriendschappen voor het leven, een plaats langs het circuit op de eerste rang en eeuwige dank een vergoeding van tien euro per dagdeel en de reiskosten. Voor drankjes en een lunch wordt gezorgd.

We hebben ook plaats voor andere vrijwilligers. We zoeken bijvoorbeeld nog naar een assistent wedstrijdleider en een extra voorrijder.

Aanmelden: bij onze penningmeester Carolien de Weerdt, via sam.wedstrijdsecretariaat@gmail.com, via het contactformulier op deze site of telefonisch bij Gijs van Hesteren, 06 5353 6162, graag ‘s avonds tussen 19 en 20 uur.

Vrienden maken, in Elst bijvoorbeeld.

Startbewijs

Het eerste rij-evenement komt er aan: de Testdag op het Midlandcircuit te Lelystad. Als je daar bij wilt zijn en in 2018 niet op dagverzekering, maar met een jaarlicentie wilt rijden dan wordt het kort dag. Je kunt nog net je demolicentie voor 2018 aanvragen via www.mon.nl.

Test je motor

Zoals hierboven al even gemeld, op 21 april organiseert SAM de Testdag op het Midlandcircuit van Lelystad, aangevuld met instructie voor coureurs die daaraan behoefte hebben. Demorijden is niet eng. Het is anders dan wegracen: bij ons mag je ‘snel’ zijn, maar het is geen plicht. We houden rekening met elkaar. Iedereen kan het leren en Lelystad is daarvoor een ideale plek. Je kunt op de bonnefooi komen, maar als je zeker wilt weten dat er een plek voor je is in jouw favoriete klasse kan je je beter even aanmelden.

Lelystad 2016.

Fanzone WK Superbike

De SAM is weer vertegenwoordigd in de Fanzone van het WK Superbike. Een tiental motoren krijgt een ereplaatsje in het rennerskwartier. Ieder jaar zijn het er ietsje minder. DORNA stelt natuurlijk haar eisen, we moesten de beschikbare ruimte altijd al delen met onze vrienden van de HMV en sinds dit jaar zijn ook onze vrienden van de BOT present. Goed voorbeeld doet goed volgen, zoals we ook al hebben gezien bij de Pitstopdag in Nieuwleusen. Enfin, mocht je naar de races gaan, dan zijn we daar, met koffie. Hoewel, op zaterdag halve bezetting, want dan delen we onszelf door de helft en zijn we ook bij de Testdag in Lelystad.

Fanzone 2016. (Foto’s: archief Inge van Hesteren)

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>