Organisatie racedemo Oss op stoom

Classic Roadraces Oss en De Drie Uren van Oss

Na een jaar afwezigheid zal op 20 mei weer een Drie Uren van Oss verreden worden. We werken er hard aan! Tijdens dit Pinksterweekend rijden we bovendien één dag racedemo’s met de SAM en één dag met CRT. Op 21 mei is het circuit voor de rijders van CRT, met motoren van vóór 1972.

Op 2 februari  is de definitieve vergunningaanvraag door vertegenwoordigers van SAM, CRT en Classic Roadracing Oss voorgelegd aan de gemeente Oss. Op het gemeentehuis is er met instemming op gereageerd. Natuurlijk zijn er procedures die gevolgd moeten worden, maar we hebben groen licht voor het verder organiseren van dit evenement!

Stichting Wegrace Oss

Ook de Stichting Wegrace Oss is akkoord. Vorig jaar en dit jaar hebben zij hun Pinksterraces helaas moeten opschorten. Zij blijven ervan uitgaan dat zij in 2019 weer hun wegrace-evenement kunnen organiseren. Met hen is afgesproken dat de demo-organisaties SAM en CRT hen daarbij niet voor de voeten zullen lopen.

Zelf schreven ze onlangs in een brief aan bedrijven en belanghebbenden rondom het circuit:

“Jammerlijk is de Stichting Wegrace Oss er (…) niet in geslaagd om in 2017 en 2018 de Pinksterraces Oss te organiseren, maar het bestuur heeft goede hoop dit in 2019 weer te kunnen realiseren. Ondertussen is De Stichting Wegrace Oss benaderd door diverse partijen om alternatieve evenementen te organiseren. (…) Het is goed te weten dat er nog steeds bij een grote meerderheid van raceliefhebbers racebloed door de aderen stroomt en er andere partijen opstaan om bijvoorbeeld dit laagdrempelige Classic Demo Rijden te organiseren.
De Stichting Wegrace Oss kan een dergelijk initiatief zeker waarderen en zal dit vanaf de zijlijn steunen, maar benadrukt dat zij geen enkele binding met een nieuwe organiserende partij heeft en is trots dat zij 12 jaar ervaring in het organiseren van de Pinksterraces op haar naam heeft staan! Met vriendelijke groet, Stichting Wegrace Oss”

SAM en CRT zijn blij met deze kans en met het vertrouwen dat door de Stichting Wegrace Oss in hen gesteld is. Dankzij de ondersteuning door mensen ter plaatse lijkt het organiseren zich in een sneltreinvaart af te spelen. Met name Eric van Grunsven en Nico Willemse (Classic Roadraces Oss ), Noud Lourensse (SAM) en Cris Baremans (CRT) zetten zich  met hart en ziel in.

Circuit Paalgraven

Het circuit is aangepast en wat korter dan dat van de Pinksterraces. Toch altijd nog circa 2,3 kilometer lang. De pitstraat loopt van bocht 3 naar bocht 8, zodat er voor het publiek heel veel te zien zal zijn. Zie de prachtige plattegrond, gemaakt door Eric van Grunsven.

Nog meer info volgt spoedig.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>