Organisaties en bestuur werken achter de schermen aan seizoen 2017

LogoUpdate: nu ook met bijdrage Classis Demo groep Luttenberg.

De winter is de periode waarin de motoren en uitrusting klaargemaakt worden voor het komende seizoen. Ook bestuurlijk en organisatorisch is er veel te regelen. De redactie maakte een rondgang langs de mensen met wie SAM komend seizoen de racedemo’s zal neerzetten.

Drie Uren en TT van Elst

Vanuit Elst melden Jan van Dam en Rolf Dracht: “De decembermaand is op demoracegebied een rustige tijd. We genieten van Sinterklaas, de feestdagen en de extra vrije tijd. Maar achter de schermen werken we hard aan een mooi SAM-seizoen voor 2017. Onlangs voerden we een goed structureel overleg met alle lokale organisatoren. We hebben ervaringen uitgewisseld, de agenda is afgestemd en ligt vast, draaiboeken liggen klaar en vergunningstrajecten zijn lopende. De SAM is serieus en professioneel bezig met 2017.
We horen en zien zo links en rechts dat er veel vrije tijd gestopt wordt in mooie demoracemotoren. Heel dichtbij voor ons staan er bij Jan van Dam mooie exemplaren, waar op dit moment veel liefde en arbeid in gestopt wordt. Bijvoorbeeld een mooie Ducati 650 Pantah, een 750 Pantah, een 750 SS en een Laverda 1000 3C staan in de steigers. Als je dit dan zo allemaal meemaakt krijg je positieve energie en zin in het voorjaar. We wensen iedereen fijne feestdagen, een gezond en motorvol 2017.”

Drie Uren van Oss

Ook in Oss heeft men er zin in. Bestuurslid Eric van Grunsven schreef ons: “Zodra alle feestdagen achter de rug zijn, gaan we ons bezighouden met het komende raceseizoen. De samenwerking met de SAM tijdens de inmiddels wijd en zijd bekend staande ‘Drie Uren van Oss’ is inmiddels uitgegroeid tot een zeer voor de hand liggende zaak. Mede doordat het vernieuwde bestuur van de SAM een steeds professioneler uitstraling heeft. Dit motiveert de Stichting Wegrace Oss om er in 2017 een groots spetakel van te maken. Laten we met zijn allen een mooie demo neerzetten met als verassende verandering dat de we de rij-richting voor de rijders gaan omkeren. Een geweldige uitdaging voor het nieuwe jaar lijkt ons.”

oss-bestuur-en-pr

Bestuur en PR van Stichting Wegrace Oss.

GP van Hessenpoort en Dodewaard

Ook het evenement op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle gaat gewoon door en datzelfde merkt Ruud Hoogendoorn van de GP van Dodewaard op. “Ik heb geen idee wat er allemaal gaande is, maar wat mij betreft hebben wij gewoon de tweede zaterdag van september de GP van Dodewaard met de SAM.”

Racedemo Ermelo

Dit jaar komt de SAM voor het eerst in Ermelo. Bert van den Hoorn van Organisatie Ermelo/Horst zegt: “De organisatie is hier druk bezig met de voorbereidingen voor deze eerste race. De samenwerking met het bestuur van de SAM is uitstekend te noemen. Wij zien uit naar een mooie race met hopelijk veel deelnemers.”

Drie uren en racedemo Itterbeck

Het is jammer dat we nog geen volledige zekerheid hebben over het doorgaan van de Drie Uren en racedemo van Itterbeck. Zoals eerder al op deze website gemeld kan terreineigenaar Van der Most pas volgend jaar uitsluitsel geven over de beschikbaarheid. Organisator Herbert Scholte is onzeker of het doorgaat, maar in ieder geval heeft het SAM-bestuur nog een alternatieve locatie beschikbaar. Daarover kan nog geen uitsluitsel worden gegeven, in verband met de onderhandelingen.

Racedemo Luttenbergring

Herman Logtenberg van de Classis Demo groep Luttenberg: “Jullie zijn allemaal uitgenodigd om op 2 september 2017 naar de Luttenbergring te komen. Wij organiseren die dag de demo, onder leiding van SAM Motorsport. Het nieuwe rennerskwartier ligt nu bij start-finish, midden op het circuit. Dit rennerskwartier is tweemaal zo groot, dus plaats genoeg. Meld je dus op tijd aan bij de SAM, zodat wij een goede planning kunnen maken. Het belooft een groot spektakel te worden wat je niet mag missen. Tot 2 september op de Luttenbergring.”

 

Racedemo Hierden

Tot slot Tonnie van de Bunte, die jaarlijks de racedemo te Hierden organiseert. Jarenlang zat hij in het bestuur van de SAM, dus hij weet waarover hij praat.
“Vanuit de demo Hierden heb ik het volste vertrouwen in de SAM. We gaan er samen een mooi en gezellig seizoen 2017 van maken. Het bestuur van de SAM en alle andere vrijwilligers en organisatoren zetten zich voor 110 procent in om rijders, publiek en zichzelf een leuke en gezellige dag te bezorgen. Allen dragen de motorsport een warm hart toe. Zij verdienen het dat ze gesteund en gewaardeerd worden voor al het werk dat zij vrijwillig verzetten voor de SAM  en de rijders. Laten we de voortdurend verspreide negatieve roddels negeren. Dat is verspilde energie en tijd. Die hebben we hard nodig om alles geregeld te krijgen voor onze gezamenlijke hobby.”

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>