Oude tijden herleven op de Luttenbergring

Oude tijden herleven op de Luttenbergring

Geplaatst op 5 maart 2013

BCA342C0095497410D5929AB4B4B2CD8

Persbericht van de werkgroep racedemo Luttenbergring

Nog meer voorpret

LUTTENBERG – Op zaterdag 11 mei, tijdens het komende hemelvaartsweekend, herleven in Luttenberg oude tijden met een demonstratierace voor historische motoren op het legendarische stratencircuit de “Luttenbergring”. In het kader van het 175-jarig bestaan van het kerkdorp Luttenberg organiseert de gelijknamige stichting “175 Jaar Kerkdorp” diverse activiteiten en festiviteiten gedurende de zomer van 2013.

Eénmalige activiteiten die georganiseerd worden zijn onder andere de Koning Willem Alexander Spelen, een speciale open lucht uitvoering van de Luttenbergse toneelvereniging LUTO, een opvoering van The Passion en zo dus ook nog éénmaal een motorrace op het stratencircuit van Luttenberg. Daar verzamelde zich in de jaren 70 en 80 de top van de motorracewereld elk 2e weekend van juni om te strijden op de als zeer uitdagend bekendstaande omloop van 3150 meter, met de ‘monumentenbochten’ als grote publiekstrekker, gelegen in het buitengebied van Luttenberg, richting Haarle.

Traditiegetrouw werden de door de Raalter Automobiel en Motorclub georganiseerde Raalte Races, in de motorwereld ook wel “Mini Grand Prix”genoemd, gehouden 2 weken voor de TT in Assen. Toprijders uit Nederland zoals Jack Middelburg, Wil Hartog en Boet van Dulmen stonden regelmatig aan de start, maar ook wereldtoppers uit het buitenland zoals Barry Sheene, Kork Ballington en Graziano Rossi (vader van Valentino Rossi) waren graag geziene gasten voor in de hoogtijdagen soms wel 35.000 toeschouwers.

Als onderdeel van voorgenoemde stichting is een werkgroep ontstaan uit het initiatief van Herman Lochtenberg en Theo Olde Hensken, die graag nog één keer, net als vroeger, de motoren over het circuit wilden zien, en vooral horen razen. Zij benaderden daarop S.A.M Motorsport, die verantwoordelijk is voor de organisatie van vele racedemonstraties met klassieke racemotoren, om het evenement zo georganiseerd mogelijk te laten verlopen. Inmiddels zijn met succes alle buurtbewoners gevraagd om hun medewerking te verlenen, en zijn de benodigde vergunningen verleend door de Gemeente Raalte. De werkgroep en S.A.M Motorsport laten nu alvast weten dat het gaat om een 1 daagse demonstratierace, waarbij de intentie is eventuele overlast voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken, en dat het vooral gaat om nog éénmaal de glorietijden van weleer te beleven. Meer informatie wordt in de aanloop naar het hemelvaartsweekend bekend gemaakt op www.parelvansalland.nl.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>