Pinkster racedemo Oss.

De classic demo racing te Oss was een doorslaand succes, voor rijders,publiek en organisatoren. Valpartijen horen bij onze hobby en hoop je natuurlijk niet mee te maken. Helaas is tijdens de demo te Oss dit toch gebeurd. Van onze demo rijders kwam Dick van der Brugge tijdens de 50/125cc demo ten val. De blessures die hij daarbij opliep gaan gelukkig helemaal genezen maar zal toch enige tijd in beslag gaan nemen. Het feit dat zijn maat Harrie vd Burgt al samen met Dick de zaak aan het evalueren zijn doet het beste vermoeden voor de toekomst. Dick heeft laten weten het medeleven van zijn collega rijders erg te waarderen….Een kaartje hoeft van Dick niet…laat dus allemaal een mooie reactie achter op onze facebook page.

Tijdens de Endurance ging het wel erg mis met een collega rijder. Hieronder het relaas opgetekend door Ron Weber, teammaat van Jan.

Tijdens de Endurance race is Jan Elijzen ernstig ten val gekomen. In de eerste bocht na start/finish kwam Jan door onbekende reden ten val. Waarschijnlijk verremde hij zich en remde zo hard dat hij over de kop sloeg. Direct was er eerste hulp aanwezig. Gauw constateerde deze diverse breuken. Gelukkig was Jan wel aanspreekbaar. Per ambulance werd Jan afgevoerd naar het ziekenhuis Bernhoven te Uden. Daar werden diverse breuken geconstateerd in been, heup, ribben en sleutelbeen. Daarenboven ook nog een klaplong. Een vrij complexe situatie. Om deze reden werd besloten Jan naar Tilburg te brengen. Gelukkig is er geen sprake van levensgevaar, maar het laat zich raden dat Jan een lange weg van revalidatie voor zich heeft. Zijn partner Madelon was natuurlijk flink geschrokken en werd snel door vrienden en het ziekenhuis ge├»nformeerd. Op moment van schrijven weten we dat Jan een of meerdere operaties zal moeten ondergaan. Dit zal gebeuren in zijn woonplaats te Leiden. 
Het ongeval maakte diepe indruk op de rijders en het publiek. Na drie kwartier was de baan weer vrij en kon de Endurance weer van start gaan en alsnog zonder verdere ongevallen worden uitgereden. Wij wensen Jan een spoedig herstel en hopen Jan in goede gezondheid weer op een SAM-evenement te kunnen begroeten. Wil je Jan een kaartje sturen dan is dit zijn adres: Julius Caesarlaan 2, Leiden 1314BR.

Het bestuur SAM bedankt betrokkene dat zij hun verhaal met ons wilden delen en wensen hun samen met familie veel sterkte dat de mannen maar weer snel herstellen. Nogmaals onze dank aan het medisch team van TOPEHBO die waren echt top!! En natuurlijk onze baco’s die toch snel moeten reageren tijdens een moeilijke situatie, ook voor hun een dikke pluim.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>