Pinksterraces Oss gaan in 2017 niet door

OSS – De motorsport krijgt het moeilijker en moeilijker. Nu weer bericht de Stichting Wegrace Oss dat voor 2017 de stekker uit de Pinksterraces gaat. Aan het Brabants Dagblad verklaarde secretaris Martien Schuurmans: “Door het teruglopend aantal rijders, sponsors en toeschouwers krijgen we de organisatie en de begroting niet rond. Er dreigt een tekort van minimaal 25.000 euro. We zijn al blij dat we alle rekeningen voor 2016 hebben kunnen betalen. We hebben geen cent schuld, maar we hebben te weinig in kas om financiële risico’s te lopen. We gaan kijken hoe we in 2018 verder kunnen gaan. We spreken nog niet van een definitief einde van de Pinksterraces.”

De Pinksterraces kennen een zeer lange historie. In de jaren zestig en zeventig waren zij het toneel voor de 24-uursraces. Het huidige circuit Paalgraven is sinds 2006 in gebruik. Ook voor SAM is dit slecht nieuws. Al sinds 2012 verreden SAM-coureurs er de Drie Uren van Oss, waarbij het aantal deelnemende teams zelden beneden de 45 bleef.
“Enorm jammer”, zegt SAM-secretaris Martin Snijder. “We zijn zojuist gebeld door de stichting. Het komt mede doordat het ONK van de KNMV is opgeheven.”

Een dag later laat Ben Jeuring, voorzitter SAM, het volgende weten. “We hebben zojuist het bericht ontvangen dat de organisatie van Oss het evenement voor 2017 schrapt, dit vanwege de hoge kosten en het wegvallen van een aantal sponsoren. Wij als bestuur van de SAM betreuren het wegvallen van dit fantastische evenement en gaan met spoed op zoek naar een andere locatie voor een drieuurs endurance. Wij wensen de organisatie van Oss veel sterkte.”

Ook Tonny Van Schijndel reageerde teleurgesteld. De legendarische coureur verzamelde vele palmares in de glorietijd van de Pinksterraces. Nadat de SAM het langeafstandsevenement, nu als racedemo, nieuw leven inblies stond hij opnieuw regelmatig aan de start. Op Facebook zegt hij: “Dit komt hard aan bij iedereen die de motorsport een warm hart toedraagt. Ik ben bang dat dit het einde is van de motorraces in Oss. Jammer voor de liefhebbers en de Osse coureurs. Hulde aan de Stichting Wegrace Oss, die zich altijd met hart en ziel ingezet heeft voor de Pinksterraces. Het is hen het ook een groot aantal jaren gelukt om een geweldig Pinksterweekend te organiseren. Bedankt jongens, ik heb een paar fijne races gereden en genoten van het hele gebeuren.”

3-uren-oss-211a-1250t

Afgelopen mei 2016 was er nog een Drie Uren van Oss met Le Mansstart.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>