Positieve sfeer tijdens jaarvergadering

SAM-bestuur en donateurs bespreken de toekomst

AMERSFOORT – Ongeveer vijftig tot zestig belangstellenden kwamen af op de jaarvergadering van de SAM op 16 december. Het tweemanschap waaruit het bestuur nu bestaat legde verantwoording af over het afgelopen motorsportseizoen en ontvouwde de plannen voor 2018. Die werden door donateurs, deelnemers en organisatoren van evenementen met instemming ontvangen.

Einduitslag Endurance Youngtimerklasse: vlnr Frans en Emile Verstege (kampioenen), Tonny van Schijndel, die de beker voor de tweede plaats namens het Team Babe Racing in ontvangst nam, Frank Elberse en Marcel Geurts (3e).
(Foto: Leen de Heer)

De mensen in de zaal hadden begrip voor de problemen waarvoor het SAM-bestuur zich gedurende 2017 gesteld had gezien. Het vertrouwen bij rijders en de mensen die evenementen organiseren was dit voorjaar sterk afgenomen en men zat met een aantal ‘financiële lijken uit de kast’ van 2016.
We zijn nu driekwart jaar verder. Weliswaar zijn er minder racedemo’s verreden dan voorzien, maar stuk voor stuk kan je ze als geslaagd beschouwen. Dat het weer hier en daar roet in het eten had gegooid is gewoon jammer. Het allerbelangrijkste: de kas is op orde. Commissielid Cees Eikelenboom: “Ik vind het erg knap dat de SAM 2017 heeft overleefd. Starten met eigenlijk een lege beurs. Het was zoals verwacht een overlevingsseizoen. Financieel is dat gelukt.”

Samenwerking tussen organisaties

De mensen die de racedemo’s van Etten-Leur en Elst organiseren drongen aan op samenwerking in de racedemowereld. Voor hun evenementen is het van groot belang dat zo veel mogelijk deelnemers aan de startlijn komen. Met de eveneens bij MON aangesloten zusterorganisatie CRT is die samenwerking al een flink stuk onderweg. Ook in 2018 organiseren we de testdag in Lelystad samen met CRT. En er zijn plannen voor een gezamenlijk demoweekend op 1 en 2 september in Harlingen.
Voorjaar 2017 ontstond de vereniging BOT, die zich richt op dezelfde doelgroepen als de SAM. Ook daarmee zijn enkele verkennende gesprekken gevoerd. Wat ons betreft is het niet onmogelijk dat we tot een vorm van samenwerking komen, op wat voor manier dan ook. Een ontwikkeling die door de mensen in de zaal met instemming begroet werd. Nu afwachten wat de BOT doet.

De zaal in het Klokhuis vulde zich met zo’n vijftig, zestig belangstellenden.
(Foto: Gijs van Hesteren)

Plannen voor 2018

Sam presenteerde een voorlopige wedstrijdkalender. Net als elk jaar bevat die nog onzekerheden. Data en locaties kunnen altijd nog wijzigen.
Het beste nieuws van de middag was het bericht dat er toch een Drie Uren van Oss gereden zal worden. Alles nog onder voorbehoud, dat kan niet anders in dit stadium. Tijdens dit Pinksterweekend rijden we bovendien één dag racedemo’s met de SAM en één dag met CRT.
Instemming was er ook voor het voorstel om in de MON-SAM-reglementen een zogenaamde EVO-klasse op te nemen. In grote lijnen: viercilinders tot en met 400cc en 250cc tweetakten, beide groepen tot bouwjaar 1992, en mono’s tot 1996. Erik Blokzijl, de grote voorvechter van dit plan: “Twee jaar hebben we hiernaar toegewerkt en die investering is vandaag beloond. Nu hopen we dat we bij zoveel mogelijk SAM-evenementen mogen deelnemen.”
In 2018 zullen de demo’s weer verreden worden met transponders. Men besloot de middag met het uitreiken van de prijzen voor het SAM-kampioenschap 2017.

Zeer binnenkort op deze site de volledige kampioenschapsuitslagen, de voorlopige kalender voor 2018, het overzicht met de deelnamekosten voor 2018, aanmeldformulieren en alle andere actuele informatie.

Tekst: Gijs van Hesteren

 

1 Comment
  • Leen De Heer 18/12/2017

    Ik was blij dat ik ook aanwezig was.En inderdaad zoals je omschrijft Gijs ik ben er ook positief over de vergadering en hoop zeker aankomend jaar op volle startvelden en gezelligheid.Gr Leen de Heer

    Reply Replies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>