Racedemo Luttenbergring

12 oktober

Geen ‘echt’ SAM-evenement, deze racedemo, maar wél met de volle steun van de SAM. Niet voor niets was het de SAM die in 2013 en 2014 de lange traditie van de Luttenbergring bij Raalte nieuw leven inblies. Door velerlei omstandigheden bleef het daarbij, maar gelukkig is er nu een groep mensen, verenigd in de Stichting Behoud Luttenbergring, die de handschoen opneemt. Juist vanwege de verwikkelingen van de afgelopen jaren doen ze het helemaal zelf. Theo Olde Hensken, Paul Heuven, Gerard Lammers, Paul Lugtenberg en Jeroen van Beek, allen uit Luttenberg, besloten een vervolg te geven aan de legendarische racegeschiedenis.

Luttenbergring 2014.

Wil Hartog, bij de SAM Luttenbergring 2014. (Foto: archief Inge van Hesteren)

We spraken met Stichtingsbestuurslid Jeroen van Beek en hij zei ons: “We stellen het bijzonder op prijs als de SAM dit op haar kalender wil aanbevelen. Het meeste staat al op de rit. Reglement, verzekeringen: we pakken dat heel serieus aan. Alle SAM-rijders zijn van harte welkom. We hebben al meer dan 90 vooraanmeldingen. We mikken op de periode 1968 tot 1987. Onze website is zo goed als klaar; die komt volgende week of de week daarna online.”

De SAM gaat hen helpen, bijvoorbeeld met baco’s, baanpostmaterialen, portofoons. Dat doen we in het belang van de motorsport. Veiligheid en goede organisatie dragen daaraan bij.

Totdat de website van de stichting klaar is: vooraanmeldingen voorlopig via luttenbergring@gmail.com

Gijs van Hesteren
Voorzitter SAM

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>