Reacties na de demo Oosterwolde

Reacties na de demo Oosterwolde

Geplaatst op 8 oktober 2012

Henk Miedema

Henk Miedema, SAM-omroeper, geeft zijn visie op de Classic Demo Oosterwolde.

“In de morgen was het knap nat, het leek echt slecht te worden, maar na de training was de baan droog en ging het harstkke goed. De 500cc was echt leuk, met viercilinder Honda’s uit 1972 (Struik) en1974 type FOUR (o.a Bakker-Honda). Maar ook erg unieke Yamaha ééncilinders als de SR500 (plof plof plof), met daar tussen de 500cc tweetakt-Suzuki’s, van rond 1972.
De 750cc was ook zeer gevarieer,d als je naar de modellen kijkt, erg leuk, al gingen de 500cc-motoren dikwijls sneller rond, behalve dan Bort Koelewijn met een Yamaha SRX600 ééncilinder. Maar het gaat toch om de demo en de regelmaat, DUS het maakt niet uit.
In de 250cc ook leuke strijd. In de 50cc opvallend was Willem Heijkoop op de Voskamp Kreidler. Succes in de regelmatigheid voor Hans de Wit en Guido de Wit, met als nummer 1 Wil Doodeman.
Zijspannen met o.a Honda Four, de BMW van Van Olst en de Laverda 650cc natuurlijk. De klasse die het geheel aanvulde was de nog niet helemaal klassieke groep van de Youngtimers (na 1986). Deze groep rijd lang niet altijd in deze demo’s. De SAM laat hen met succes af en toe meerijden in KNMV-verband, bijvoorbeeld bij een nationale ONK-race als demo tussendoor. Dit keer in de klassieke demo als klasse apart en dat ging best goed.
Met één Aprilia 250, een hele vloot deltabox-TZR-Yamaha’s en een Suzuki 400 viercilinder viertakt. Deze baan leent zich er bij uitstek voor!”

Gerry Hemsens

Gerry, sinds dit seizoen meerijdend bij de SAM, schrijft:

“Vrienden, ik was in Oosterwolde toeschouwer, maar heb wel mijn best gedaan 🙂 Ik heb foto’s gemaakt. Er zitten een paar leuke tussen, je kunt ze pikken via Gerry’s Reezerij.  Het was de laatste drie evenementen een beetje proeven en kijken of ik het niet verleerd was. Reken op mij volgend seizoen, geweldig goed bevallen, jullie maken er met mekaar een leuk sfeertje van, tot volgend jaar! Groeten Gerry Hemsens #729″

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>