SAM evenementen en wat regelperikelen!

Geachte Sammers, liefhebbers van classic demo rijden,

Het was de afgelopen periode even stil rond enig nieuws vanuit de SAM. Tsja ook ik neem af en toe wat tijd om andere zaken te doen..Wel zijn we natuurlijk in de voorbereiding van de laatste 2 evenementen, Drachten en Oosterwolde. Tot nu toe verloopt het jaar prima, al is het voor ons als klein bestuur telkens weer hectisch om het allemaal (goed) geregeld te krijgen. In Zwaagdijk viel zelfs de stroom uit tijdens de laatste sessie en was de tijdwaarneming helemaal van de rol. Over Zwaagdijk gesproken, het was een mooi weekend wat toch enigszins werd overschaduwd door wat valpartijen. Valpartijen die de laatste tijd steeds weer eenzelfde soort blessure laten zien, nl gebroken ribben! Met klem raad het bestuur de rijders aan om niet alleen een rugprotector te gebruiken maar een borstprotector is ook een must. Voor volgend jaar gaan we het e.e.a in het reglement opnemen omtrent beschermende middelen, uiteraard zullen we jullie daar vroegtijdig over informeren. Gelukkig gaat het met de rijders (Zwaagdijk) de beterende kant op. Okay, we hebben een prima ambulance achter de hand, maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid toch bij ons. En die verantwoordelijkheid voelen we ook zo, dus op of aanmerkingen op rijgedrag neem het ter harte en wuif het niet weg.

Reglement!!!

Alhoewel ik meerdere malen heb verzocht om dit niet via Facebook te communiceren blijven mensen dit toch doen, meerdere malen heb ik ook gecommuniceerd dat ik in principe niet reageer via facebook. Doe dit via de site en stuur gewoon een mail. De SAM heeft een reglement waaraan eenieder zich moet houden, waarvoor hebben we het anders. Dat staat (per evenement) deelname van een motor die niet aan dit reglement voldoet niet altijd in de weg om deel te mogen nemen. Het is aan het bestuur om een uitzondering te kunnen/mogen maken, datzelfde geldt voor een lokale organisator die kan/mag een wens uitspreken die dan vervolgens gehonoreerd wordt. Maar let op: dit zijn geen jaarinschrijvers, hier zit soms ook gewoon een sponsordeal achter. Het feit dat soms een 2 takt geweerd wordt kan gewoon aan de leeftijd liggen, het feit dat er 2 takten van eenzelfde cc inhoud meerijden wil dus niet automatisch zeggen dat iedere 2 takt als vaste deelnemer mag meedoen. Een veel gehoord argument is: maar in de 250/350 rijdt een Kawasaki KR1 of RGV250 mee. Maar dit type motor krijgt een goedkeuring van de SAM omdat deze in het EVO reglement passen,deden toendertijd ook mee in het ONK SS400. Vervolgens vragen rijders of ze in een andere klasse mogen meedoen, bv de 250/350. Dit meestal omdat er in de EVO stevig wordt doorgereden door een hele horde ZXR400 machines. Zo rijden ook wat oudere 750 machines in de 500cc mee. Wij als SAM willen graag dat onze leden kunnen rijden en laten dit dan toe, uiteraard ook om dat dit niet de meest drukke klasse is. Soms zit je er met een motor net buiten, de lotto net niet gewonnen betekent op het eind van de dag dat je portemonnee niks dikker is geworden. In enkele gevallen adviseren we dan deelnemers om iets te doen aan de motor zodat het wel mogelijk is. De SAM wil graag zo veel als mogelijk rijders toelaten en daar willen we graag in faciliteren. Daarom hebben we iedere jaar een toelatingsdag bij Start-Twin Motors te Loenen. Het is een must om te verschijnen als je een heel jaar mee wilt rijden bij de SAM. En als je niet kunt, stuur dan wat info en foto’s naar de toelatingscommissie.

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat men teleurgesteld is als de motor waarmee je wilt rijden niet mee mag doen, maar informeer je eerst, lees het reglement eens goed door of kom naar een evenement en vraag het ter plekke. Er zijn voldoende voorbeelden van motoren die helaas niet mogen meedoen, daar zijn andere clubs voor, deze voorbeelden ga ik niet noemen. Wat in ieder geval niet helpt is ons onder druk zetten of hard gaan roepen dat we rechtlijniger moet zijn. Als bestuur van de SAM doen we alles wat in onze mogelijkheden ligt om de SAM jaarinschrijvers/deelnemers lekker te kunnen laten brommen. Het volgende wilde ik eigenlijk niet schrijven maar doe het toch…vindt je dat er verandering moet komen maak een plan van aanpak en stuur dat aan ons, nog beter meld je aan als bestuurslid,mijn stoel mag je hebben!! Wij zijn tenslotte niet feilloos en hebben niet de wijsheid in pacht en mailen, whatsapp en sms’jes sturen zo rond bedtijd maakt het communiceren er ook niet beter/vrolijker op.

Dit moest toch van mijn hart, misschien ongepast maar toch……Had voor vanavond eigenlijk wat anders gepland te schrijven maar het is helaas dit geworden. Wij als bestuur wensen allen die nog op vakantie gaan….heel veel plezier en geniet ervan!! Binnenkort wel opening inschrijving Drachten en Oosterwolde…ook voor zijspannen!!

mvg

Wim Hendriks

Vz SAM

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>